Mitől puposodik a kandalló mikor begyújtok?
Figyelt kérdés
Vadonatúj vízteres kandallónk van, amikor begyújtok mindig megemelkedik a teteje. Próbálok képet feltölteni.2021. febr. 15. 12:33
2/12 anonim válasza:
Megemelkedni kizárólag a megnövekedett nyomástól tud.
Nézessed meg egy szakemberrel, mielőtt felrobbanna.
3/12 anonim válasza:
Szerintem le van rögzitve a tetőlemez a négy sarkánál, és a hőtágulás miatt nem tud tágulni, nyúlni, ezért púposodni kezd. Nem hinném, hogy a viztér túlhevülése okozná, ha az ekkorát nyomna a kandallón, annak nagyon csúnya hangja is lenne mellé.
4/12 anonim válasza:
Nem néz ki jól... Nyitott vagy zárt rendszer?
5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nyílt rendszer bár fogalmam sincs mi a különbség. Ráadásul vadonatúj, az előző 5 év után ment tönkre annak szintén felnyomodott hátul a jobb sarka elég érdekesen, de gondoltam hogy lejárt az ideje, viszont néhány nap használat után vettem észre
2021. febr. 16. 19:26
6/12 anonim válasza:
Ha valoban nyilt rendszer, akkor 100% hogy nem a viz felforrasa nyomja fel.
7/12 A kérdező kommentje:
És akkor mi lehet? Hívtam szerelőt, ahhoz képest amilyen jó hírneve van, nem tudom, az én bizalmam nem nyerte el, azt mondta ez normális, én nem úgy gondolom.
2021. febr. 16. 19:50
8/12 anonim válasza:
A kiegyenlítő tartályról kaphatnánk egy képet? Illetve a hozzá vezető csőről. Láttam már pár fura dolgot, hátha kiszúrok valamit. #4 voltam
9/12 anonim válasza:
Na közben utánanéztem a tipusnak. Csőkígyós, nem vízköpenyes, szóval nem a nyomástól púposodik. Arra tudok csak gondolni, hogy a hőtágulást csak így tudja "kimozogni".
10/12 anonim válasza:
Igen, erre tippeltem en is a 3-asban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!