Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Félig szabadtérben kályhának...

Félig szabadtérben kályhának van értelme?

Figyelt kérdés

Megpróbálom minél érthetőbben elmagyarázni a helyzetet. A lényeg a lenti bekezdésben lesz!

Nincs műhelyem, illetve a fejemben van, nagyon pöpec, csak ugye az nem az igazi. Jelenleg van két fészer, és közte kb 1,5 méter szélességben egy fedett placc. Eddig is ott dolgozgattam, igaz éppen beférek, de ez van. Jó időben nincs is gond. A probléma ott kezdődik, hogy hideg időben már semmit se tudok csinálni, hiába van ott a két fészer, kicsi is, meg hegeszteni nem olyan szerencsés zárt fa fészerben. Most hétvégén is egész nap a gép előtt ültem, ahelyett hogy lent dolgozgattam volna. Lenne maszek meló is, amit egyelőre tavaszra halasztottam a helyzetre való tekintettel.

Tervben van műhely építés, de először a jogsit és az autót akarom elintézni (18 vagyok egyébként), viszont eszembe jutott egy ötlet. Ugyebár az új műhelybe is kéne valamilyen kályha, tehát nem feleslegesen vennék, ha vennék mostanában. (német kályhára gondoltam pl, de az nem lényeges)

Az lenne az elképszelés, hogy az egyik fészerbe beraknám az ajtóba, és miközben dolgoznék, akkor mögöttem kb fél-egy méterre lenne a kályha, a fészer ajtaját kinyitva és reményeim szerint elég meleget adna hogy tudjak dolgozni, de ez csak elképzelés. Ahova raknám, az kb 2x3 méteres, viszonylag meg van pakolva. Ez is sima deszkából van. Ahol én állok az meg a két fészer közötti "folyosó". Ennek az egyik végét valahogy elzárnám, pl, pár deszkával, meg valami szigetelőanyaggal, így egy "félig zárt-félig nyitott" helyen lennék.

Nem tudom mennyire érthető, esetleg tudok felrakni képet ha kell. Abból kiindulva hogy apámnál a kályha mellett 2 méterre szinte folyik a szemem a német kályha melegétől, valamit csak érne, de nem tudom.

Eszembe jutott olyan is, hogy valahogy beborítanám ezt a kis helyet hogy zárt legyen, de semmit nem szoktam összegányolni, márpedig ha normálisan csinálnám az pénzbe kerülne. Azt a pénzt viszont inkább az új műhelyre fordítanám.

Húha. Azthiszem eleget írtam, aki végig olvasta annak köszönöm, és várom az ötleteket. Köszi!

2021. jan. 18. 19:13
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem többre mennél valami ilyesmivel.

[link]

2021. jan. 18. 19:46
 2/4 A kérdező kommentje:
Hát egy német kályha kb 20 ezer ft, és nem kell hozzá áram. A hegesztő néha lecsapja a megszakítót úgy hogy csak az megy, szóval mellé mégegy elektromos cucc nem fér. De egyébként köszönöm, valószínű működne. Amire inkább kiváncsi lennék az az hogy adna-e annyi meleget hogy tudjak mellette dolgozni, így hogy félig szabadtérről van szó.
2021. jan. 18. 20:49
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jó volna. A távolság elég kicsi, így éreznéd a meleget.
2021. jan. 18. 20:53
 4/4 anonim ***** válasza:

A leírtak alapján, és ezt olvasva, egy tűzoltó azonnal a szívéhez kapna, és annyi..

Amúgy értem amit írtál, ilyen szitum nekem is volt, de fa nem volt a közelben, csak tüzifa. Ha még lehet, gondold át, és a kályhát helyezd el úgy, hogy akár palával, vagy betonip lappal elválsztod a deszka falaktól..és az sem hátrány ha a tűzrakáskor, vagy fa behelyezésekor a kipattanó szikra nem a műhely felé ugrana..a füstről nem is beszélve.

A jó égésnek alapfeltétele a jó huzat, amit szabályozhatsz..(nekem kis fém ventillátor szívta a füstöt begyújtáskor a kémény tetején) persze oldalra elvezetve...

Aztán az is megoldás, hogy a vaskályhára irányítottan levegőt fúvatsz, igy dinnamikussá válik a meleg levegó elvezetése szükség szerinti irányba..(nekem így van megoldva)

A lényeg, hogy semmi körülmény közt ne lehessen épület-tűz..

Az ötleted jó, csak meg kell valósítani(némi átvariálással)...úgy, hogy ne fázz, főleg alábad ne..

Sok sikert.

2021. jan. 18. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!