Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Körfolyosó végét használhatom...

Körfolyosó végét használhatom privát teraszként?

Figyelt kérdés
Az utolsó ajtó után már nincs forgalom a folyosón, de két ablak alatt még van folyosó. Ide rakhatok székeket és egy kis asztalt? Szerintem a tűzvédemi előírásokat nem szegné meg, mert nem zár el semmilyen menekülési irányt.
2021. febr. 8. 10:28
 1/10 anonim ***** válasza:
76%
Én megengedem. Használd.
2021. febr. 8. 10:44
 2/10 anonim ***** válasza:
83%

Használhatod, mert senkit semmiben nem akadályoz, csak ebben az esetben kerüld a privát szó használatát, mert ha holnap feljön a földszinti lakó és ott issza meg a kávéját, nem hajthatod el.

De erre nyilván nincs esély.

2021. febr. 8. 10:55
 3/10 anonim ***** válasza:
54%
Ha az utolsó ajtó és a jelzett két ablak a te bérleményedhez vagy tulajdonrészedhez tartozik, akkor igen, feltéve, hogy nincs ellene kifogása a többi lakónak (az együttélés szabályainak megfelelő illemkódexet illik betartani közös tulajdon esetén is).
2021. febr. 8. 11:09
 4/10 anonim ***** válasza:
55%
szerintem haszálhatod. viszont a szék és az asztal nem lehet éghető anyagból. engem a szomszéd feljelentett, mert műanyag volt a szék és az asztal.
2021. febr. 8. 11:10
 5/10 anonim ***** válasza:
43%

Hivatalosan nem. Hiszen menekülési útvonal amit szabadon kell hagyni és ezt nem úgy nézik, hogy "hát simán elférek mellette".

Nem hivatalosan soha az életben senki nem fogja nézni, mit raksz oda.

2021. febr. 8. 12:41
 6/10 anonim válasza:
44%
Ezt majd a tűzoltóknak is magyarázd el, mikor veszik elő a kúpot mert az bizony fájni fog...
2021. febr. 8. 14:42
 7/10 anonim ***** válasza:
53%

"de két ablak alatt még van folyosó"

Ha ezek idegeneké, akkor nem rajcsúroznék mások ablaka alatt.

2021. febr. 8. 17:05
 8/10 anonim ***** válasza:
55%
Az ablak is minősülhet menekülési útvonalnak. Ha mondjuk a bejárati ajtó előtt keletkezik a tűz, akkor az ablakon kell kilépni.
2021. febr. 9. 09:26
 9/10 anonim ***** válasza:
48%
Ha a folyosó emeleti, a vége nyilván nem menekülési útvonal, mert nem tudsz lelépni a semmibe :) Ha meg (ne adj Isten) a te lakásodban keletkezik tűz, az ablakodból simán kimenekülhetsz az asztalra és úgy a folyosóra. Egy szóval, igen csinálhatod!
2021. jún. 5. 17:39
 10/10 anonim ***** válasza:
Használod?
2023. okt. 13. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!