Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Autópálya mellett házat venni?

Autópálya mellett házat venni?

Figyelt kérdés
Mennyire problémás, ha a ház szinte közvetlen az autópálya mellett helyezkedik el, a kerítés gyakorlatilag a zajvédő betonfal. Olcsóbbak ezek a házak valamivel? Konkrét eladó házról nem tudok, de Törökbálint, Érd, Budaörs, ami szóba jött. Pár éve láttam több, autópálya melletti házat, amit hirdettek.
2021. febr. 1. 19:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vennék ilyen helyen házat. Zaj, vibráció, környezetszennyezés. Ez csak az eladónak lehet jó.

Kivéve persze, ha lehajtó közvetlen közelében vagytok, és valami autózással összefüggő vállalkozást űztök. (Gumis, autószerelő, roncsszállítás, stb.) Akkor nagyon is megéri.

2021. febr. 1. 20:07
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Kizárt, hogy ilyet vennék. Még főutca mellé se költöznék, nemhogy autópálya mellé.
2021. febr. 1. 20:14
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Sose vennék ilyen helyen, rosszabb, mintha vasút mellett élne az ember.
2021. febr. 1. 20:19
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj hogy a zaj nem csak a levegőből jöhet, simán átjöhet a talajon is, ha eldübörög egy nehezebb kamion.
2021. febr. 1. 20:30
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Jártunk ilyen házhoz dolgozni: M3 Gödöllő. Katasztrófális zaj. Udvaron még telefonálni sem tudtam. Mindent szürke por lepett el.
2021. febr. 1. 20:34
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Élhetetlen, ezeket a telkeket normálisabb helyen eleve kisajátították volna - Magyarországon is arra játszottak egyes vásárlók az autópálya építések mellett, hogy majd az állam jó drágán kártalanítja őket, de többnyire kicsesztek velük és a telkek felvásárlása helyett kapták ezeket a csodás zajvédő falakat amik a ráírt csillapítás felére sem képesek. De nem is a zaj a legnagyobb ellenség, mert az ellen talán lehet szigetelni, ahogy a rázkódásra is van építészeti megoldás, hanem a por és talaj - ezek szinte mind homokos, löszös fos talajon mennek keresztül amit felkap a szél, úgyhogy szinte kötelező akácot meg mindenféle olyan talajfogó növényeket ültetni amiket amúgy normális kertbe biztos nem telepítenél.

Az meg hogy háziállatot vagy gyereket nem igazán viszel ilyen helyre gondolom evidens.

2021. febr. 1. 20:34
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vennék.
2021. febr. 1. 20:43
 8/14 anonim ***** válasza:
92%
Autópálya mellett? Még ingyen se kéne.
2021. febr. 1. 20:45
 9/14 anonim ***** válasza:
94%
Soha nem vennék!
2021. febr. 1. 20:47
 10/14 A kérdező kommentje:
Azt hiszem akkor felejtős a dolog, egyszer jártam egy kis faluban, az autópályától kb. 5 km-re, még ott is hallatszott hajnalban a kamionok kerékzaja. Na, majd egyszer elmegyek ilyen házhoz, ami az autópálya mellett van szinte közvetlen. A legjobban talán a légszennyezés aggasztana. Vajon mi az távolság, aminél már nem olyan káros az autópálya légszennyezése?
2021. febr. 1. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!