Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Tesztek kamerát a lakásba?...

Tesztek kamerát a lakásba? Miért kell?

Figyelt kérdés
Nekem nagyon fura, hogy otthoni lakásba/házba kamerát tesznek. Sosem tennék én így. Ti miért szerelitek fel kamerával a kéglit?

#lakás #kamera #otthon #IP kamera #Videó megfigyelés
2021. jan. 27. 17:05
A kérdező szavazást indított:
Sosem tennék be kamerát
Van kamerám
Nincs kamerám de tervezek
25 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
90%
Két kameránk van. Egy a bejárati ajtóban, egy a nappaliban. A bejáratnál elég egyértelmű. Az ajtón nem lehet kilátni, így nem tudom, ki jött. A kamera applikációja pedig küld a telefonomra egy értesítést, így látom ki van az ajtóban, még azelőtt hogy megnyomná a csengőt. A nappaliban azért van kamera, mert onnan nyílik a hátsú ajtó, ami a teraszra vezet. Mellette ablak, így az egész fal üveg. Mellettünk nincs szomszéd, csak egy nagy mező, se kerítés se semmi. A betörtést ugyan a kamera nem akadályozza meg, de értesítést küld, ha szokatlan mozgást lát, és egyből élőben látjuk mi történik a házban. Szóval nekünk extra biztonságérzetet ad.
2021. jan. 27. 17:20
 2/9 anonim ***** válasza:
80%

"Nekem nagyon fura, hogy otthoni lakásba/házba kamerát tesznek"

Nekem meg az lenne fura, ha valaki idegen lakásába/házába tenne kamerát.

2021. jan. 27. 17:25
 3/9 A kérdező kommentje:

2

Ezt miért írtad? Nálad ez fenn áll?

2021. jan. 27. 17:48
 4/9 anonim ***** válasza:
87%

Mivel gyakorlatilag már fillérekért lehet kapni beltéri vezetéknélküli IP kamerákat, egyre többen használnak ilyet.

Az viszont már más kérdés, hogy akik ilyet telepítenek sajátkezűleg az ingatlanukba (megjegyzem semmilyen különösebb tudást nem igényel) nem látják el megfelelő biztonsággal a hálózatot. Ez igaz a magánemberek 95%-ra.

Így aki kicsit jártasabb a hálózatokban az könnyedén hozzáférhet a kamerák élő felvételeihez, és belülről megfigyelheti a lakókat.

Az egyik, mondjuk úgy nem clear web oldalon láttam pár hónapja, hogy több tíz ezer lakossági IP kamera hozzáférését lehet "megvenni" a kukkolóknak. Még több tíz ezer videó van ahol nézni lehet mit tevékenykednek a 4 fal között a lakók.

Nagyon fontos, hogy megfelelően le legyenek védve az ilyen internetre kapcsolódó térfigyelő kamera rendszerek, főleg ha többlakásos társasházról van szó.

2021. jan. 27. 17:52
 5/9 anonim ***** válasza:
91%
#4-gyel egyetértek. #1 vagyok, és ezt elfelejtettem írni. A hálózat védelme nagyon fontos, mert nyilván senki sem szeretné akármilyen oldalon viszontlátni a lakása élőképét. Én nem értek ehhez, a férjem viszont informatikus szóval meg tudta oldani.
2021. jan. 27. 17:57
 6/9 anonim ***** válasza:
96%

"Szóval nekünk extra biztonságérzetet ad."

Van mellette előfizetve távfelügyelet is? Mert, ha nincs akkor eléggé hamis az a biztonságérzet. Nagyjából élőben végig tudod nézni, ahogy kipakolják a kéglit.

A kamera önmagában már semmire nem jó. Egy maszk és már fel sem ismerhető a zsivány. Érzékelők, néma riasztás és távfelügyelet. Ennek van értelme. A kamera önmagában szart sem ér.

2021. jan. 28. 07:13
 7/9 A kérdező kommentje:
Hangos riasztástól szerintem megijednek és elmennek. Miért halk a riasztás?
2021. jan. 28. 09:43
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Hogy el lehessen őket kapni, de igazából hangos is lehet, ízlés kérdése.
2021. jan. 28. 10:11
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok. Lesz hozzá természetesen riasztó is. a kamera is csak egy hete vann meg, most költöztünk be egy hónapja a házba, szóval nem tudtunk még beszerezni mindent.
2021. jan. 28. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!