Tesztek kamerát a lakásba? Miért kell?
"Nekem nagyon fura, hogy otthoni lakásba/házba kamerát tesznek"
Nekem meg az lenne fura, ha valaki idegen lakásába/házába tenne kamerát.
2
Ezt miért írtad? Nálad ez fenn áll?
Mivel gyakorlatilag már fillérekért lehet kapni beltéri vezetéknélküli IP kamerákat, egyre többen használnak ilyet.
Az viszont már más kérdés, hogy akik ilyet telepítenek sajátkezűleg az ingatlanukba (megjegyzem semmilyen különösebb tudást nem igényel) nem látják el megfelelő biztonsággal a hálózatot. Ez igaz a magánemberek 95%-ra.
Így aki kicsit jártasabb a hálózatokban az könnyedén hozzáférhet a kamerák élő felvételeihez, és belülről megfigyelheti a lakókat.
Az egyik, mondjuk úgy nem clear web oldalon láttam pár hónapja, hogy több tíz ezer lakossági IP kamera hozzáférését lehet "megvenni" a kukkolóknak. Még több tíz ezer videó van ahol nézni lehet mit tevékenykednek a 4 fal között a lakók.
Nagyon fontos, hogy megfelelően le legyenek védve az ilyen internetre kapcsolódó térfigyelő kamera rendszerek, főleg ha többlakásos társasházról van szó.
"Szóval nekünk extra biztonságérzetet ad."
Van mellette előfizetve távfelügyelet is? Mert, ha nincs akkor eléggé hamis az a biztonságérzet. Nagyjából élőben végig tudod nézni, ahogy kipakolják a kéglit.
A kamera önmagában már semmire nem jó. Egy maszk és már fel sem ismerhető a zsivány. Érzékelők, néma riasztás és távfelügyelet. Ennek van értelme. A kamera önmagában szart sem ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!