Ha lehetne választani, akkor milyen lakásba költöznétek? Panel, családi ház, vagy új építésű?
Én éltem mindkettöben,jelenleg panel.
Nos,szörnyen rossz.
Nem minden szomszéddal lehet kijönni,nem lehet kedvedre hangoskodni,a gyereknek se jo,meg aki àllatbaràt,és àllatot szeretne,annak se a legpraktikusabb a panellakàs.
Csalàdi hàznàl a költség viszont nagyobb.
De én ha tehetem azonnal megyek vissza csalàdi hàzba!
Egy modern, jól szigetelt, új, alacsony energia felhasználású háznak, ami nincs túlméretezve, nincs párja!
Ha nem nyűgnek akarod a kertet, ne válassz nagy telket, érdekes lehet a sorház, pici, szép kerttel gazdaságos terekkel. Én új, modern, de nagy házban (160 m2) élek, nagy (1200 m2) kerttel. A rezsim kevesebb, mint egy 60-70 m2-es panelé, de nagy a ház, sok bútor, sok dísz, sok pénz, sok takarítás, stb. A kert csak a gaz, a fűnyírás, stb. Sok pénzzel, kertész által megcsinálva biztos nagyon jó, de sok a gond vele. Én úgy gondolom, hogy 2-3 gyerekkel 120-130 m2-es ház, 3-500 m2-es kerttel tuti befutó! Ja és a hely se mindegy. Saroktelek, buszmegálló, kocsma, iskola a közvetlen közelben ne legyen!
A panel és a családi ház között van azért átmenet.
Én mindkettőben laktam, most pedig egy téglaépítésű tömbházban a belvárostól nem messze - mivel a házunk előtt áll meg a metró, az egész városban bárhova el tudok jutni fél órán belül. Kertvárosból egy kicsit bajosabb eljárni dolgozni vagy kikapcsolódni (általában a lakótelepekre is jellemző, hogy a külvárosban, rosszabb közlekedési viszonyok mellett vannak). A kedvenc szórakozóhelyeim is legfeljebb 1 átszállással megközelíthetőek éjszakai busszal ami szintén a ház előtt áll meg, tehát aki pörgősebb életet él annak szerintem ez az ideális.
Ha választani lehetne, akkor én egy belvárosi (mondjuk Erzsébet-híd környéke) erkélyes, dunára néző nagypolgári lakásba költöznék.
Én laktam mindben, kivéve az új építésűt. Most egy belvárosi bérházban lakom, ez a második helyezett.
1. Családi
2. Régi bérház
3. Panel
4. Új építésű
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!