Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Lépcsőházból kiűzhető az...

Lépcsőházból kiűzhető az öregszag?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy 3 szintes emeletes házban lakom Budán. Időnként, mikor hazaérek, a lépcsőházban megcsap a tipikus öregszag. Szellőztetek, de javarészt 8ból 5 lakásban szépkorúak (úgynevezett idősek) laknak. Az én szintemen az egyik lakás üres, a másikban szintén ratkógyerekek laknak, de azon a szinten nincs is olyan büdös. Viszont ahhoz, hogy feljussak át kell haladnom azon a penetráns bűzön.

Ha vennék ilyen fapálcás aromabigyókat a lépcsőházba (2-3at), plusz szellőztetés, akkor idővel mérséklődne a szag?

Nyilván kifesteni nem tudjuk/akarjuk a lépcsőházat, a padlóburkolat kő.

Persze értem, hogy a lakásokból szivárog ki a szag, de esetleg mérsékelni így nem tudnám? Vagy esetleg más légfrissítóvel, vagy tisztítószerrel?

24/F

2021. jan. 22. 07:05
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Elég a szellőztetés. Szagokat nem lehet aromás illatosítóval keverni, meg rosszabb lesz.
2021. jan. 22. 07:12
 2/7 A kérdező kommentje:
koszi :)
2021. jan. 22. 07:16
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Mosd fel a lépcsőházat hipós vízzel, sok mindent megold.
2021. jan. 22. 08:46
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Legalul és legfelül nyitott ablak(vagy bukóra). Átszellőzteti a lépcsőházat. Egy festés sokat jelentene.
2021. jan. 22. 09:40
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
AZ öregek miatt van mivel ott vannak mindig ugy mukodnek mint egy illatosito a szaguk nem megy el en is ezert koltoztem el egy ujepitesube
2021. jan. 22. 13:24
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem dohosak a falak.

Lehet valahol rejtett penész.

Attól van büdös, nem az öregek miatt. Ezt csak a festés tünteti el.

A lépcsőház valószínű nem fűthető, a lakásokból jön némi meleg, kintről a hideg, így belül a fal nyirkos. Ez a szag sok régi épületnél van

2021. jan. 23. 08:06
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom mit értesz pontosan öreg szag alatt, de az igaz, hogy ha valaki állandóan otthon van és nem szellőztet, akkor büdös lesz. Ezért kellene egy minimális folytonos szellőzést biztosítani, hogy a lehelettel, főzéssel, mosással a légtérbe vitt pára tudjon távozni. A németeknél megtalálták erre a megoldást. A szabványuk előírja a nedvesedés ellen védő szellőzés kötelező megvalósítását, amit rejtett ablakszellőzőkkel érnek el. Ha jólmeghatározod a darabszámot, megfelelő lesz a páratartalom, nem lesz penész és dohos szag. Ez kellene minden lakásba és a lépcsőházba is. Ugyan is a az alsó és a felső ablakot bukóra hagyjuk ki fog vinni a huzat, ki fog hűlni a lépcsőház. Nem fog sokáig nyitva maradni az ablak, akit zavar bezárja. Ellenben a rejtett ablakszellőző bezárt ablaknál úgy szellőztet, hogy észre sem veszed. Nincs huzat, nem hűl ki a lakás, lépcsőház, mert mindig jut be valamennyi friss levegő. Igazából azt sem értem , miért szeretik Magyarországon a páramentesítő készülékeket. Ezek a párát kivonják ugyan, de friss levegőt nem juttatnak be. Nem lehet csodálkozni azon, ha fáj az emberek feje, nem pihentető az alvás. Arról nem is beszélve, hogy nagyobb a szén monoxid mérgezés esélye is. Erre mind megoldást kínál a rejtett ablakszellőző. Aki érdekel bővebben, hallgassa meg ezt a 42 perctől: [link]
2021. jan. 23. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!