Mennyire stabil egy 10 emeletes panelház?
Többször többet kibír, mint egy fele akkora téglaház.
Ha ez a repülő egy téglaházat találna telibe, akkor abból egy Gauss-görbe alakú téglahalom maradna. A panelház még földrengésnél is maximum fölborul. Egyben.
Arab terrorista vagy és ki akarod próbálni, vagy ez a fizika házi? :-D
Viccet félretéve, 1x volt földrengés Pestközelben, 9. emeleten lakom, egy pici rengést érzékeltem, mint ha metró menne el az alattunk lévő szinten, de szóval kb. 20 éve lakom panelban, és bár nem szeretem (egy kis lyuk, és gyakran száraz a levegő), de szerintem stabil. Még nem dobtak ránk kompot :-) De szerintem nem dőlne össze csakúgy.
Igazából fölöttünk fúrnak, és mérgemben mondtam, hogy bárcsak rájuk esne egy bazi nagy komp.
Apukám szerint pedig akkor mi is kilapulnánk, szerintem meg nem. És ezért kérdeztem meg ezt az életszerű kérdést.
Én is a kilencedikről írok (igaz, még csak 4 éve lakom itt)!!!!
Stabil. Kicsi. Fúrnak a szomszédok.
szerintetek ha ennyire marha stabil a panel mint mondjátok.. akkor miért TILOS panelba gázt bevinni? mert ha felrobban a panel úgy dől össze mint a kártyavár.
TÉgla háza be lehet vinni gázt.. nem véeltlenül.
épp most itt nálunk volt a földrengés,10.-en lakok és nagyon mozgott a ház ide-oda.. nagyon bizalomgerjesztő volt.stabilnak lehet hogy stabil a panel, de marhára nem egy erősszerkeztű, massziv földrengés biztos ház.
most 4,7es erősségü földrengésnél oroszlányon elcsúszott az egyik panel elem az egyik házon... és ez csak 4,7 es erősségü volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!