Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyire stabil egy 10 emelete...

Mennyire stabil egy 10 emeletes panelház?

Figyelt kérdés
Ha például repülőkkel feléviszünk egy kompot, és ráejtjük, akkor az egész összedől?
2008. dec. 1. 23:34
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Többször többet kibír, mint egy fele akkora téglaház.

Ha ez a repülő egy téglaházat találna telibe, akkor abból egy Gauss-görbe alakú téglahalom maradna. A panelház még földrengésnél is maximum fölborul. Egyben.

2008. dec. 2. 02:30
 2/18 anonim válasza:
100%

Arab terrorista vagy és ki akarod próbálni, vagy ez a fizika házi? :-D

Viccet félretéve, 1x volt földrengés Pestközelben, 9. emeleten lakom, egy pici rengést érzékeltem, mint ha metró menne el az alattunk lévő szinten, de szóval kb. 20 éve lakom panelban, és bár nem szeretem (egy kis lyuk, és gyakran száraz a levegő), de szerintem stabil. Még nem dobtak ránk kompot :-) De szerintem nem dőlne össze csakúgy.

2008. dec. 2. 10:45
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Panel bazi stabil. Alapozása nagyon masszív, legfeljebb felrobbantani lehetne soksok dinamittal, vagy atommal:P Nem fog összedőlni. Repülő sem árt, mert kvázi lepattan. WTC sem a repülő miatt dőlt össze, hanem mert az acélszerkezetek elgyengültek a tűzben. Betonnak az sem árt.
2008. dec. 2. 18:24
 4/18 anonim ***** válasza:

Igazából fölöttünk fúrnak, és mérgemben mondtam, hogy bárcsak rájuk esne egy bazi nagy komp.

Apukám szerint pedig akkor mi is kilapulnánk, szerintem meg nem. És ezért kérdeztem meg ezt az életszerű kérdést.

2008. dec. 2. 20:16
 5/18 anonim ***** válasza:
Mondjuk egy bazi tengerjáró komp összelapítaná azért az épületet rendesen. De szerintem még egy tihanyi is.
2008. dec. 2. 20:57
 6/18 anonim válasza:
Lehet, hogy egy helyen lakunk? Én is 20 éve lakom a 9. emeleten. Nagyon szeretem. És nagyon jó ott lakni. És stabilabb, mint a mai építésű lakóparkok házai. sokkal jobban megépítették a panelházakat.
2008. dec. 3. 08:13
 7/18 anonim válasza:
52%

Én is a kilencedikről írok (igaz, még csak 4 éve lakom itt)!!!!

Stabil. Kicsi. Fúrnak a szomszédok.

2008. dec. 3. 09:59
 8/18 anonim válasza:
Én is ilyenben lakok.. azt mondták nekünk, hogy 30 évig életképesek.. már több mint 50 éves ez a panel, amiben én lakok és még mindig nincs semmi baj.
2008. dec. 7. 16:28
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
olvastam egy tanulmányt, hogy a legstabilabb épületek a panelok. pl. földrengés esetén csak azok maradnak állva, a tégla simán összedöl!
2010. aug. 7. 08:58
 10/18 anonim válasza:
16%

szerintetek ha ennyire marha stabil a panel mint mondjátok.. akkor miért TILOS panelba gázt bevinni? mert ha felrobban a panel úgy dől össze mint a kártyavár.

TÉgla háza be lehet vinni gázt.. nem véeltlenül.

épp most itt nálunk volt a földrengés,10.-en lakok és nagyon mozgott a ház ide-oda.. nagyon bizalomgerjesztő volt.stabilnak lehet hogy stabil a panel, de marhára nem egy erősszerkeztű, massziv földrengés biztos ház.

most 4,7es erősségü földrengésnél oroszlányon elcsúszott az egyik panel elem az egyik házon... és ez csak 4,7 es erősségü volt

2011. jan. 31. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!