Mi baja lehet a varrógépemnek?
Loscznik 466-os varrógépet örököltem, kb egy éve volt utoljára használva.
Hiába orsózok jól és fűzöm be a felső cérnát a leírtak szerint, nem hozza fel az alsó szálat. Pedig magát a hurkot megcsinálja a hurokfogó, de nem kapaszkodik bele a felső szál. Mit rontok el? Többszöri próbálkozásra is ez az eredmény, utólag alig bírom kihalászni a forgóból a belefeszült felső cérnát, egy nagy gubanc az egész. Az orsóból a cérna meg meg sem moccan. Csak úgy lóg ott. Pedig behelyeztem az orsótartóba is rendesen és kihúztam a résen. Kb 10-15 centi cérnát hagytam kilógni alul is fent is, majd hátra a talp mögé ahogy kell.
És még az lenne a kérdésem (sosem varrtam még), hogy ez a gép ha sikerül megoldáson ezt a problémát jó otthoni ruha átalakításra (derék beszedés, hossz felvarrás ilyesmi, vékonyabb ruhák, pólók, vagy pulcsik farmernadrág) ? Előre is köszönöm.
Amire kell, arra tudod használni. A farmer elég vastag, több réteget(3-4) nem biztos,hogy át visz.
A tűbe befűzöd a cérnát, ha kézzel tekered a gépet, hogy a tű mozogjon fel le, tudsz cérnát kihúzni még. A végét megfogod, és addig tekered a gépet, hogy a tű lemenjen és feljöjjön. A lemenő tűben lévő cérna hurkolóba akad a hurkoló, és ívet ír le vele, ekkor áthurkolja a kihúzott alsó szálon. Ha feljött a tű, akkor a tűben lévő cérna végét húzd meg, hogy felhúzza az alsó cérnát.
ne engedj le minden cérnát, csak amit a tű lehúz magával, ne hagyd lazán, fogd a végét.
Sokat nem lehet így mit mondani.
igen, fogd meg a felső szál végét mikor először leengeded a tűt
"ez a gép ha sikerül megoldáson ezt a problémát jó otthoni ruha átalakításra"
a legtöbb háztartási gép jó ilyenre, én az enyémmel több réteg farmert is varrtam, lassan, kézzel tekerve. 2 réteget vitt a pedállal is
Az elméletet értem, csak gyakorlatban nem jön össze :D az orsót biztos, hogy jól behelyztem, több videót is néztem róla. Viszont fogtam az alsó és a felső szálat is a leöltésnél. Lehet hogy ez lehetett a baj ? Csak a felsőt kell?
Holnap neki futok mégegyszer, köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!