Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit tudok kezdeni a közös...

Mit tudok kezdeni a közös képviselővel, ha nem reagál se az emailekre, telefonhívásokra?

Figyelt kérdés
Tavasz óta bérelek egy lakást, amihez tartozik egy tároló is, aminek nagy hasznát venném, de sajnos a tulajdonos nem találja a kulcsot, mondta, hogy forduljak a közös képviselőhöz. Időközben leváltották, egy új lett helyette, akinek az volt a válasza, hogy egy hatalmas kulcscsomót kapott az előzőtől, fogalma sincs melyik mit nyithat. Ok, ezt még így elfogadtam, gondoltam majd később újra megkeresem (ez pont a váltáskor volt). Írtam neki emailt, amire egyáltalán nem reagált, úgyhogy felhívtam. Ekkor már az volt a válasza, hogy csak a tulajdonosnak adhatja oda a kulcsot, vagy felhatalmazás ellenében nekem is, de amúgy se tudja, hol van a kulcs blablabla. Elpanaszoltam neki azt is, hogy az emailre se válaszolt, nagy kegyesen küldött egyet (még hívás közben, és ugyanazt amit elmondott szóban is). Azóta kb. minden áldott nap felhívtam, küldtem emailt is, de semmi reakció. Egyszer kaptam tőle egy smst, hogy mindjárt visszahív, ennek 3 hete. Közel négy hónapja megy ez a hercehurca. Közben megkerestem googleon a céget, ahol elég negatív kritikák voltak, meg egy pár sablonos 5*-os értékelés. Írtam én is egy negatívat (előttem utoljára 2 hónappal előtte írt valaki... szintén negatívat), este 23kor küldtem el, rá egy órára éjfélkor "hirtelen" 4 embernek is eszébe jutott öt csillagra értékelni, és "pont" azokat a dolgokat emelték ki, csak pozitívumként, amit én negatív élményként írtam le, pl. nem lehet őket elérni se telefonon, se emailben - az egyik vélemény: "nagyon jó, hogy több csatornán, telefonon, emailen is el lehet őket érni bármikor!", csőtöréses eset is fel volt hozva negatívumként, nyilván jött egy olyan is, hogy "nagyon jól kezelték a múltkor a váratlan csőtörést a lakásomban!" Nagyon átlátszó, hogy ezeket ő/ők írkálják. Ami a legbosszantóbb, hogy sajnos azóta se sikerült elérnem, ráadásul több értékelést is olvastam róluk, hogy ugyanígy nem reagálnak, mindenre nem tudom a válaszuk, és kb. semmiben nem tudnak segíteni, illetve nem csinálnak semmit. :( Azóta már nem csak a kulcsot szeretném elkérni, hanem más gondjaim is akadtak, amihez a közös képviselő is kellene...

2021. jan. 4. 16:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
67%
A tulajdonos tudja jelezni a számvizsgáló bizottság felé, akik rendkívüli lakógyűlés összehívását kérhetik.
2021. jan. 4. 16:41
 2/11 A kérdező kommentje:

Erről jutott eszembe, hogy ahányszor sikerül elérnem, mindig megígéri, hogy nemsoká lakógyűlést fog összehívni, persze ez sem teljesült még soha.

Akkor szerintem megpróbálom a tulajdonoson keresztül, bár ő meg soha semmivel nem foglalkozik. :/

2021. jan. 4. 16:44
 3/11 anonim ***** válasza:

Megkeresheted a számvizsgáló bizottságot te is. Illetve ha 51(? lehet, hogy 2/3) százalékos tulajdoni hányaddal rendelkező lakók összegyűjtik az aláírásokat, akkor ők is össze tudnak hívni lakógyűlést.

Legyen benne, hogy szavaztok a közösképviselő leváltásáról. Nekünk 2 évig nem sikerült leváltani (elég sokat bénáztunk), mert egyik évben sem került rá a listára, hogy szavazunk a leváltásáról. Sőt a második alkalommal, a számvizsgáló bizottság egyik tagja hívta össze a gyűlést, de kiderült, hogy hibásan, mert nem írt helyszínt (mindig ugyanott tartják 30 éve) és ezért a közösképviselő szerint ez érvénytelen volt, összehívott ő egyet, amire nem másolta át a saját leváltásáról szóló pontot (hanem csak beszélünk a közösképviselő leváltásáról volt ott), annak ellenére, hogy külön e-mailt kapott róla...

Szóval, ha elkezdtek ilyenekkel szórakozni, akkor nagyon nézzetek utána, de valószínűleg a következő sem lesz jobb sajnos.

2021. jan. 4. 16:51
 4/11 anonim ***** válasza:

Levét átvételeztetve személyesen, vagy tértivevénnyel, és abban felszólítani a feladatra.

Ezután 30 nappal a jegyzőnél lehet jelenteni, hogy nem végzi el a dolgát a közös képviselő

De a tulaj dolga lenne, nem a tiéd.

Joggal várod el, ha fizetsz a tárolóért, illetve úgy alkudtátok ki az árat, hogy a tároló benne van.

Erre hivatkozva legközelebb fizess kevesebbet!

Nm-arányosan.

2021. jan. 4. 17:08
 5/11 anonim ***** válasza:
Szerintem is ezeket a tulaj tudná ezt intézni, őt nyaggasd.
2021. jan. 4. 18:32
 6/11 anonim ***** válasza:
17%

Valószínűleg a lakáshoz nem tartozik tároló, ezt csak a tulaj találta ki.

Ha tartozna hozzá, akkor lenne hozzá kulcsa.

Elég naiv vagy ha elhiszed hogy nincs neki kulcsa ahhoz ami hozzá tartozik.

Ha a társasház tulajdonában van a tároló, azt te mint bérlő nem használhatod.

Feltűnhetne már hogy csak le akarnak pattintani.

2021. jan. 4. 18:38
 7/11 A kérdező kommentje:

#4 A szerződés nem tér ki a tárolóra, nem is így volt meghirdetve, viszont a tulajdonos mondta, hogy van az is, csak mivel ők se használják (egy ágykeretet tárolnak benne és kb ennyi), megengedte, hogy használjam, de a kulcsot nem találják, ezért kért meg, hogy forduljak a közös képviselőhöz, főleg mert ő egy teljesen másik településen is lakik, nehezebb az ügyintézés személyesen.

#6 Igen, valószínűleg a tulaj találta ki, és direkt építtetett egy alagsort, a lejáró, és az ajtók is csak ki lettek találva, mint a Truman show-ban. A közös képviselő is inkább csak kitalálta, hogy van egy hatalmas kulcscsomó amit kapott, nem egyszerűbb megkönnyíteni az életét, és bevallania, hogy nem létezik semmilyen tároló, és csak a tulajdonos hiteget, aki egyébként egy szofisztikált, 40-45 éves ügyvédnő, kb. az egyik legnormálisabb ember, akit ismerek. Nem a társasház tulajdonában van.

A tulajdonos ráadásul miért akarna lepattintani?

2021. jan. 4. 19:54
 8/11 anonim ***** válasza:

Figyelj, nálunk a postaládákban egyforma zár van.

Próbálj a szomszéd kulcsával bemenni...:)

2021. jan. 4. 20:03
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Digitális világunkban nehogy már a tulaj ne tudjon megereszteni egy emailt a közös képviselőnek, hogy kér egy kulcsot és meghatalmaz téged, hogy átvedd. Ha meg mindenkinél elveszett - és nem nyitja a szomszédé :) - egyezzetek meg, hogy kinek a költségén hívtok ki egy lakatost.
2021. jan. 4. 21:23
 10/11 anonim ***** válasza:

Ha az valóban a lakáshoz tartozó tároló, akkor egész egyszerűen beszéld meg a tulajjal, hogy lecserélitek a zárat, és amikor elköltöztök, odaadod azt is.

Ha viszont az osztatlan közös tulajdon része, akkor bérlőként nem biztos, hogy használhatod. A mi házirendünk pl. tiltja, kizárólag a tulajdonos használhatja. Azért ezt lehet, hogy nem árt megtudni. Az új KK nem biztos, hogy tisztában van ezzel.

2021. jan. 5. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!