A tűzoltókat hívhatom ebben az esetben?
A szomszédunk területén van egy hatalmas védett fa aminek a lehullott levelei a mi csatornánkba és tetőre landoltak.
Körbekérdeztem a szomszédban, de senkinek nincs nagy létrája. Azzal én is ki tudnám szedni.
A tűzoltóknak viszont van.
Szerintetek kijönnének kitakarítani?
Ha hülyeséget mondtam akkor bocsi csak tényleg nem tudom mi lenne a megoldás ha nem tudok létrát szerezni..
Így meg az esővíz a falon folyik végig.. (vályogház)
Nem tudom, hogy hol van ez az önkormányzat, városban vagy falun, de hogy nem fognak kimenni ereszt pucolni az biztos!
Nálunk - FALUN! - viszont olyan joviális a helyzet az önkormányzattal, mivel mindenki ismer mindenkit, hogy el lehet kérni kölcsönbe az önkormányzat létráját. Mert nekik bizony van.
Erről díszítik az épületek homlokzatát karácsonyra és egyebek.
Szerintem esetleg ezt kellene megpróbálni, ha a "jöjjenek ereszt pucolni!" nem jön be.
Vagy a másik lehetőség, hogy pucolja ki az ereszt a szomszéd, akinek a telkén van ez a fa, mert nyilván nem az önkormányzat ültette oda.
Nekem van fám, nem is túl közel a szomszédhoz (de a szél nem nézi a telekhatárokat) nem védett csak gyönyörű, ezért nem is szeretném kivágni. Ellenben minden a fa által okozott szemetet a szomszéd ereszéből, vagy járdájáról én takarítok el, mert így tartom igazságosnak.
Na meg is van oldva.
Kaptam egy fülest, hogy kb. 5 házzal arrébb egy bácsinak van kihúzhatós létrája. Ide is adta, mire anyu: nem kéne szólni valami férfinak, hogy takarítsa ki?
Mondom minek? Egy lány is ki tudja ráadásul ingyen is van így.
Kb. olyan két óra alatt kész is lettünk. Jöhet az eső! :D
Nem, csak lepontoztad azt, aki azt írta, hogy végül úgyis neked kell kitakarítani.
Azt amúgy jól írták, hogy elvileg a szomszéd dolga lett volna, de mivel őt feltehetőleg nem nagyon izgatja, ha összedől a házad, ezért jobban jártál így, hogy te megcsináltad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!