Penészre ebben az esetben mi a megoldás?
Figyelt kérdés
Szigeteletlen salakbeton/tégla társasházban lakok. Új ablakok vannak pár éve, viszont a házban sajnos megszavazták a radiátorra a költségmegosztók felszerelését. Na azóta mindenki kevesebbet fűt,mi is, mert ha úgy fűtünk,mint régen horror számlát kapunk. Naponta többször szellőztetek, azonban, azokon a falakon, ami utcafrontú megjelenik a penész. Szavó csak átmenetileg segít. Gyakorlatilag 4 helyiség éríntett, ezen helyíségek utca felöli oldala. :( 40 millió állítólag a társasház szigetelése így az nem jön szóba.2020. dec. 30. 21:43
11/18 anonim válasza:
Kedves #10-es!
Nem,...ez nem "így működik".
12/18 anonim válasza:
Gyakran mosol és teregetsz bent?
+ a fürdőszobából kiáramló gőz lehet az oka a penészedésnek.
Ezeken kellene változtatni.
13/18 A kérdező kommentje:
Most reggel megnéztem és érezhetően hidegebbek az utcafronti falak, mint, ami benti. A lakásban 21 fok van kb. Nem mosok gyakran, fürdés után mindig szellőztetek, főzés után is. Szerintem a házban mi szellőztetünk a legtöbbet :) A fő gond a költségmegosztó. Először szigetelni kellett volna az épületet, tetőt is és utána felszerelni a mérőt. Alattunk nem is laknak, mellettünk sem az egyik lakásban. Akik tukmálták a techemes mérőket már mind eladták a lakásokat és elköltöztek. Az épület 1965-ben épült, repedezik stb. :(
2020. dec. 31. 08:01
14/18 A kérdező kommentje:
Ha meg veszek hősugárzót és a falra irányítom a villanyszámla lesz horribilis :(
2020. dec. 31. 08:03
15/18 anonim válasza:
Vegyél egy páramérőt. A neten találsz sok harmatponti táblázatot.
A kettőből tudsz kombinálni, hogy a pára szellőztetéssel hogyan alakul, és milyen hőfokú falon tud kicsapódnicsapódik ki a nedvesség.
Jelenleg ezeket figyelembevéve tudsz variálni.
16/18 A kérdező kommentje:
És a falak hőmérsékletét miből tudom meg? Vagy az másodlagos?
2020. dec. 31. 08:21
17/18 anonim válasza:
Vagy megpróbálod megmérni digitális hőmérővel, aminek van vezetéken szondája, vagy hasonlóval. De szobahőfok+pára és a friss penész a falon, már valamenjire adni fogja magát
18/18 anonim válasza:
Én ilyennel szoktam a falak hőmérsékletét mérni:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!