Az aloe vera virágom közepe rohad és emiatt kidőlt az egyik oldala (kirohadt), pedig nem öntöztem meg, csak átültettem a kertészetből való megérkezése után; mi okozhatta ezt?
anonim
Áttanulmányoztam a leírását, mert kaptam a virág mellé:
1.) ültesse át a virágot mielőbb a megérkezése után,
2.) NEM locsoltam meg, mert ellenjavalt.
anonim, te olyan okosnak tartod magad, mert látom, mindenhez hozzászólsz. Aki mindenhová beavatkozik, semmihez sem ért igazán!!!!
A leírás semmit nem ér, nem hozzáértő írta. Vagy lehet, hogy mindenféle növényhez ezt adják, a növény igényétől függetlenül.
Jól írja az első válaszoló, télen nem szabad átültetni, nem szabad meleg szobában tartani, hanem fél- vagy teljesen szárazon max. 15 fokon kell tartani, különben tönkremegy. Ezért a sarjakat vidd hűvösre, mert ha nem, akkor nem lesz érdemes életben tartani, úgy fognak kinézni tavaszra.
Ha pár nappal a megvásárlás után kirothadt, akkor valószínűleg már a boltban lett valami baja. Pl. egy sérülés, ami rothadni kezdett, vagy hideg helyen öntözték.
Ilyen esetben az lett volna a jó megoldás, hogy a sarjakat úgy csupaszon lerakod egy üres cserépbe 1-2 hétre hűvös helyiségben, és utána ülteted be, amikor már beforrtak a sérülések, mert onnan most ezeknél is megindulhat a rothadás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!