Meddig ciki szülőkkel lakni ebben a formában?
Mondjuk 25 évesen már dolgozva, saját pénzből kialakított házrészben (kb. 30 m2), külön villany/vízórával, mindent magának fizetve.
A szülőnek/szülőknek segítve a kert rendben tartásával.
Azért fogalmazódott meg bennem ez a kérdés mert több ismerősöm is a szüleihez építkezik/a nagy házból kialakít házrészt, van köztük 25-30 éves is.
Szerintem egyáltalán nem ciki, sokkal inkább ciki az a maradi gondolkodásmód, hogy xy év felett a "gyereknek" muszáj elhagyni a szülői házat és külön költözni!
Ráadásul ha saját külön lakrészed van, külön mérőkkel, amit saját keresetből Te magad tartasz fenn, az már külön élet, viszont legalább ott vagy, ha a szüleidnek bármi segítségre van szükségük!
Én 33 éves vagyok, anyukámmal ketten élünk egy fedél alatt, az Ő házában, viszont a havi bevételünk 85%-a az én keresetem! Senki nem néz le minket emiatt, de engem amúgy se érdekelne kívülálló emberek véleménye, nem az Ő dolguk!
Nem ciki. Olyan is van akinek megcsinaljak a szulok az alaksort lakresznek es ott lakik a parjaval,bar nem a legjobb megoldas.
Azzal vitatkoznek hogy atlagos munkaval nem veszel hazat.
Ha van szakmad pl asztalos, komuves, stb akkor megkeresel netto 200at havonta. Arra kell csak figyelni hogy be legyel jelentve 8 oraba. Az ilyen ujsagarus melokat ne szamitsuk az atlagos munkak koze mert ahhoz nem kell semmi tudas.
Ha a felesegnek is van valami vegzettsege pl penzugyi szakon tanult akkor o is tud keresni 200-at diploma nelkul. Mindezt videken. Havi 400bol csak van 100.000 arra hogy lakashitel torlesztoreszletet kifizesse az ember, a 100.000 csak egy pelda, lehet nem is annyi a hitel, csak 60.000.
Az en szuleim egy fedel alatt eltek a mamaval az o hazaban es soha nem epitettek. Mama ozvegy volt, anyam testvere meg elkoltozott. Nem mondom hogy rossz volt de jobb lett volna ugy elni mint egy normalis csalad, nem a mamaval egyutt hanem csak atmegyunk hozza hetvegen, de amugy apa, anya gyerekek es ennyi. Raadasul uj hazban lettunk volna.
Remelem nem az a celod hogy a szuleid hatso kertjeben levo epuletben eled le az eletedet feleseggel, gyerekekkel.
Atmenetileg jo, de en a penzemet nem arra koltenem hogy kulon villanyorat rakassal fel, stb.
Az a jo ha a szulok olyan kozel laknak csak hogy papucsban meg nem tudnak atjonni :)
Sajnos az en szuleim messze laknak, 2 eve nem lattam oket de a felesegem szulei fel oranyira laknak es ez igy jo mert minden hetvegen attudunk menni ha akarunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!