20 000 forintból, hogyan vásárolnál be? Csak élelmiszerre gondolok. Miket vennél meg?
Liszt, olaj, tészta, krumpli, rizs, tartós tej, margarin, tejföl, kenyér, tojás. Ezek az alapok. Ha van fagyasztó, akkor több kenyeret vennék (főleg akkor, ha akciós) és lefagyasztanám. Mivel ez még nincs 20000: vennék sajtot (olcsóbbat, nagyobbat-felszelném és lefagyasztanám), szalámit vagy kolbászt. Vennék bolognai alapanyagokat is :) Meg beleférne nyalánkság is :)
Húst, zöldséget én nem veszek, mert a zöldség megterem, a fagyasztóban meg még ott a malac, meg a csirke.
Én ilyeneket vennék.
ezt csinálom most :S....lidlben vásárolunk mert a legolcsóbb a környéken és friss a zöldség és a hús is rizs(200 ft/kg), liszt, élesztő, tojás, hüvelyesek: sárgaborsó, bab, lencse (tesco színes 169-219 ft/ fél kg, nagyon jó minőségű)...húsfélék: lidlben vannak -30 %-os aznap vagy másnap lejáró húsok, fagyasztóban elvannak még, vagy vannak néha jó akciók, pl holnap 799 Ft lesz a lapocka kilója, mirelit zöldség ill. akció zöldségek: pl holnap lidl 299 ft lesz a fürtös paradicsom kilója...tej, hagyma, nagyon kevés olajat használunk 1 l fél évig is elég, néha veszek sütőmargarint is pár kockával, joghurt, tejföl, csirkemáj (akár kenőmájasnak is meg lehet csinálni)
kenyér, tészta otthon előállítható, olcsóbban, de pl vettem már 49 ft/ kg-os kenyeret is zárás előtt a lidlben, vagy akciós 99 ft-ost a tescoban...szeletelve nagyon jól elvan a mélyhűtőben
cukrot ritkán veszünk, inkább gyümölcsöket és zöldségeket, ha marad pénz
zabpehely: olcsó és nagyon laktató, jó szénhidrát
főzés: mindig egytálételeket csinálok, abban nem látszik, hogy kevés a hús ;) ...hüvelyesekből jó tápláló főzelék van...pizza, potom áron előállítható, viszont kevés sajt mindenképp kell hozzá
ami nincs vagy ritkán: üdítő (legfeljebb cukor és citromlé)
kávé, tea (ritkán iszunk), sajt sajnos ritkán van
kevés fűszert használok alapból, ezért arra keveset költök, de törekszem a nagy kiszerelésre vagy az akciósra...felvágottak nem nagyon vannak
édesség: tejberizs gyümölccsel, joghurt gyümölccsel, olcsó de jó fagyik ritkán
amit nem éri meg venni: tálcás felvágott, krumpli (baromi sok kellene belőle, egy rendes kajához és annyira nem tápláló és kiadós, mint a rizs)
kenyér, tartós tej, margarin, szalámi, ásványvíz, paprika, paradicsom.
darált hús, tészta, rizs, liszt, cukor, só, alapfűszerek (ha esetleg nincs otthon), krumpli.
pár olcsóbb táblás csoki, joghurt, tojás.
hmmm... nem vagyok multimilliomos, de attól még költök rá, mert nem szeretném, hogy vízköves legyen a hűtőm italadagolója...
egyébiránt viszont nem költök semmiféle cukros xar löttyre, sem édességre, tehát megengedhetem, hogy ásványvízre herdáljam maradék kis vagyonomat... :p
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!