Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A szomszédom rendszeresen...

A szomszédom rendszeresen szalmával fűt. Ilyenkor több száz méteres körzetben száll a füst, sokszor bent is érezni. Legális ez, vagy lehet valahol bejelentést tenni? Arra is gondoltam hogy inkább veszek neki tüzifát minden évben...

Figyelt kérdés

2020. dec. 25. 08:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
61%
Videót képet készíthetsz róla és a helyi polg.hivatalban tehetsz bejelentést. A környezet szennyezésre elméletileg ugranak.
2020. dec. 25. 09:09
 2/12 anonim ***** válasza:
82%

Ez hivatalosan nem környezetszennyezés, ha engedélyezett felétek a szilárd/vegyestüzelés. Ha igen akkor nem tudom, mit tehetnél. Elvégre direkt erre való kazánok is vannak. Tűzifát nem veszel neki, hacsak nem vagy kőgazdag.

[link]

2020. dec. 25. 09:35
 3/12 anonim ***** válasza:
81%
Azért ne keverjük a specifikus kazánt a Bélabá által üzemeltetett vaskályhával. Száll a füst meg a pernye szanaszét a környéken.
2020. dec. 25. 10:00
 4/12 anonim ***** válasza:
82%
A fűst ellen nem lehet tenni,az az időjárás függvénye is ,hogy merre száll. A kéményen kijövő pernye ellen lehet.Mert az mindent beterit,melle lehet tűzveszélyes is
2020. dec. 25. 10:25
 5/12 A kérdező kommentje:

Én megértem hogy füsttel jár az égetés és ő csak így tud fűteni, de azt nem gondolom elfogadhatónak hogy az utcán száll a füst mintha köd lenne fél kilométeres körzetben. Mindenki más a környéken rendes tüzifát használ, azzal nincs is ilyen probléma.

Köszi az eddigi válaszokat! :)

2020. dec. 25. 10:56
 6/12 anonim ***** válasza:
0%

ha jót akarsz magadnak, semmi esetre se menj hatósághoz panaszra. sosem tudhatod, hogy ki kivel van, és ki kinek a kije? egy életre összeszedhetsz haragosokat.

Itt Budán is tüzelnek ám mindennel..a füst ellen bezárok mindent, de a pernye? na az beterít mindent.

én abban reménykedem, hogy valaki csak szól...eddig senki.

a tüzifavásárlást felejtsd el...akkor pont te fogod károsítani a szomszédok egészségét, és azt nem tudod megmagyarázni.

2020. dec. 25. 15:39
 7/12 anonim ***** válasza:
Jelentheted a helyi jegyzőnél, de jó eséllyel nem fog történni semmi. Állandóan zajlik ellenünk néhány EU-s kötelezettségszegési eljárás a légszennyezettség miatt, aminek egyik fő oka pont a mindenféle oda nem illő szeméttel való tüzelés. Szociális alapon meg persze nem annak adnak tűzifát, akinek tényleg szüksége lenne rá.
2020. dec. 25. 18:36
 8/12 anonim ***** válasza:
19%

Ha szegény akkor nem várhatod el, hogy tüzifával tüzeljen, mivel jelenleg már az a legdrágább fűtési mód.

És azt sem kívánhatod, hogy megfagyjon.

2020. dec. 25. 21:11
 9/12 A kérdező kommentje:
Annyira azért nem szegények és van náluk gáz is bekötve, csak a szalmát ingyen kapják. Nyilván nem kívánom hogy megfagyjon bárki is...
2020. dec. 26. 07:12
 10/12 anonim ***** válasza:
64%
#9: No ha a szalmát ingyen kapnám én is azzal tüzelnék, meg gondolom te is és xarnánk mindenkire.
2020. dec. 26. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!