Kivezetés nélküli elszívó is veszélyes egy nyíltégésterű gázkészülék mellett?
Figyelt kérdés
Vettem egy házat, kivezetéses szagelszívó van a konyhában, a kivezetését amennyire lehetett betömtem purhabbal, filteresen működik most az elszívó. Így is fennáll a veszély a CO mérgezésre? Iktassam ki inkább teljesen?2020. dec. 21. 00:31
1/10 anonim válasza:
Még kivezetve sem ér semmit a szagelszívó, nemhogy kivezetés nélkül...😂
3/10 anonim válasza:
CO mérgezés nem a gázsütő miatt szokott keletkezni, nem is az a neve, h CO elszívó, hanem szag elszívó. Természetesen frissíti ilyen szempontból a levegőt is, de az másodlagos. Kivezetéses hatékonyabbnak tartom, miért kellett eltömíteni?
4/10 anonim válasza:
Szag elszívó = elszívja a levegőt.
Nyílt égésterű = elégeti az oxigént.
A kettő együtt = nem marad elég oxigén.
5/10 A kérdező kommentje:
Nem fogalmaztam pontosan. Nem a tűzhely aggaszt, az teljesen villany, hanem a fürdőben levő nyíltégésterű kazán.
2020. dec. 21. 10:59
6/10 anonim válasza:
"a kivezetését...betömtem purhabbal"
Gratulálok!
Legalább egyformán kajaszagú lesz mindenetek.
Pont ugyanúgy fog bűzleni a ruhád mint a hajad...
7/10 anonim válasza:
A pára ,szagelszívó akkor ér valamit,ha a szabadból tud levegőt beszívni.Ha ezt a kinyomott levegőt onnan pótolja ,ahol nyílt égesterő készülék van,lehet ez vegyes tüzelésű termék,különösen veszélyes is . A kéményből szivja vissza kiáramló veszélyes égésterméket. Ha elzárod,hogy a szűrőjén keresztül forgassa a levegőt,annak kevés haszna van .
8/10 anonim válasza:
Majd a híradóban megnézünk.
Biztosan megemlítik majd, hogy az új tulaj betömte purhabbal a szagelszívót...
9/10 anonim válasza:
A lényeg az, hogy a nyílt láng fogyasztja a levegő oxigénjét. Ha ez nincs pótolva - szédülés, fulladás a következménye.
BIZTOSÍTANI KELL A FRISS LEVEGŐT (illetve az oxigént) AZ ÉGÉSHEZ.
10/10 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem a Gázműveket, s azt mondták, hogy nagyon jól tettem, hogy be purhaboztam a kivezető lukat, mert veszélyes a 2 együtt. Kazán csere után majd újból kivezetéses lesz a szagelszívó, de így se rossz, ablakot meg a kivezetéshez is kell nyitni.
2020. dec. 23. 23:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!