Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Tényleg "bazi" stabil a panel?

Tényleg "bazi" stabil a panel?

Figyelt kérdés

Világ életemben téglaházban laktam, de sok barátom panelban lakott. Sokszor jártam fel 9. emeletre, szóval hozzá vagyok szokva.

Rengetegszer ijesztegettek, hogy a panelok szét fognak esni, ha felmegyünk. "Látod a házat? Kockákból van összerakva." Ilyenkor a panelok látható illesztéseire gondoltak.

Természetesen soha nem dőlt össze és az a bizonyos panel is már 40 éve áll.

Most örököltek szüleim egy kisebb vagyont és úgy döntöttek, hogy az én életemet(illetve így a páromét is) lendületbe hozzák és odaadják az összeget. Konkrétan 11 millióról van szó.

Nagyjából ilyen áron vannak a panelok itt.(Somogy megye)

Szóval gondolkozom egy panel lakáson, de kicsit ugye félek a fent említett problémától.

Mennyire stabilak egy téglaházhoz vagy tégla lakáshoz képest?

Válaszokat köszönöm.

2020. dec. 19. 11:21
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Itt jobbára 5 emeletes panelok vannak.

Ezek jobbak, mint a 10 emeletesek vagy nem?

2020. dec. 19. 21:56
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Teljessen mindegy melyikből veszed 4 em vagy 10 em-ből mind kettő stram eròs szerkezetek összedőlni nem fog egyik sem!Én kertesből jöttem panelba,kellemesen csalodtam!A lakóközösségtől függ milyen a társasházi élet.A közösképviselet tegye a dolgát!A panelek semmivel sem rosszabbak mint a tégla társaik!Nyugodtan megveheted,sok százezren laknak panelban és még fognak is egy jó darabig!A panelek már bizonyíttottak semmi gond velük!
2020. dec. 20. 07:07
 13/15 anonim ***** válasza:
0%

"Nyugodtan megveheted,sok százezren laknak panelban "

Ennek alapján a lószar is ehető,

hiszen több százezer légy nem tévedhet...

2020. dec. 20. 15:47
 14/15 anonim ***** válasza:
9%

Egy titkos tanulmány szerint a panelek összedőlését azzal akadályozná meg a kormány, hogy lebontatnák a felsőbb emeleteket, hogy kisebb legyen a terhelés az alsóbb lakásokon.

Természetesen a mese arról szólt, hogy lakajak inkább családi házakban.

Mindegy. Én nem vennék panelt.

[link]

2020. dec. 20. 15:56
 15/15 A kérdező kommentje:

Igen, emlékszem.

Szerintem annak nem sok értelme lett volna.

Ha annyi az indok, hogy a legfelsőbb emeleteket túl sok hideg és meleg éri, mert hogy ugye nincs körülöttük több lakás, akkor a visszabontással ugyanazt érik el. Így nem a 10.-en lesz borzasztó meleg meg irdatlan hideg, hanem majd az 5.-en.

2020. dec. 22. 23:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!