Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Tényleg "bazi" stabil a panel?

Tényleg "bazi" stabil a panel?

Figyelt kérdés

Világ életemben téglaházban laktam, de sok barátom panelban lakott. Sokszor jártam fel 9. emeletre, szóval hozzá vagyok szokva.

Rengetegszer ijesztegettek, hogy a panelok szét fognak esni, ha felmegyünk. "Látod a házat? Kockákból van összerakva." Ilyenkor a panelok látható illesztéseire gondoltak.

Természetesen soha nem dőlt össze és az a bizonyos panel is már 40 éve áll.

Most örököltek szüleim egy kisebb vagyont és úgy döntöttek, hogy az én életemet(illetve így a páromét is) lendületbe hozzák és odaadják az összeget. Konkrétan 11 millióról van szó.

Nagyjából ilyen áron vannak a panelok itt.(Somogy megye)

Szóval gondolkozom egy panel lakáson, de kicsit ugye félek a fent említett problémától.

Mennyire stabilak egy téglaházhoz vagy tégla lakáshoz képest?

Válaszokat köszönöm.

2020. dec. 19. 11:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
86%
Én panelban lakom. Nagyobb szélben mindig leesik egy-két emelet, de mivel kockákból épült a ház, könnyű helyreállítani. Alsóbb szinteken lévő lakást nyugodtan megvehetsz.
2020. dec. 19. 11:24
 2/15 anonim ***** válasza:
76%
Vegyél földszinten, az nem esik le.
2020. dec. 19. 11:41
 3/15 anonim ***** válasza:
14%

A földszintre csak ráborul minden.

Elöbb gondolkodj inkább el azon, hogy bírni fogod e a panellakást. Ez teljesen más lesz, mint a családiház.

2020. dec. 19. 11:54
 4/15 anonim ***** válasza:
93%
Én egy 1969ben épült 10 emeletes panelházban lakok, sehol egy repedés, biztos stabil.
2020. dec. 19. 13:37
 5/15 anonim ***** válasza:
96%

Ha panelba költözöl, akkor legalább tudni fogod, hogy "nem vagy egyedül" :)

Összedőlni biztosan nem fognak még egy jó darabig, tehát ha csak ettől aggódsz, akkor feleslegesen teszed.

2020. dec. 19. 14:38
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

III. kerület, Jós utca.

Piromániás elmebeteg egy 9. emeleti lakás fürdőszobájában a mosógépben robbanószert tartott. Ez magától berobbant, és berobbantott a nappaliban 30kg TNT-t is. Pár panel kirepült az utcára, egy födém elrepedt. Szakértők szerint egy ugyanekkora téglaház összedőlt volna.

[link]

2020. dec. 19. 16:20
 7/15 anonim ***** válasza:
34%
Másként viselkedik a panel akkor, ha egy külső erőnek áll ellen (pl. földrengés), és máshogy, ha egy belső erőnek (robbanás valamelyik konyhában, fürdőszobában). Mig előbbin a terhelés folyamatos marad az összes panel alatt, addig egy gázrobbanásnál megemelheti annyira a két fekvő panel találkozásánál, hogy megszűnik a terhelés az álló panel tetején, az ki tud mozdulni a sikjából, a visszaereszkedő két panellap alól meg ezzel ugye eltűnik az addig támasztékként szolgáló oldalfal tartása.
2020. dec. 19. 16:30
 8/15 anonim ***** válasza:
95%
És mivan, ha kockákból van építve, miért ne lenne stabil?
2020. dec. 19. 18:17
 9/15 anonim ***** válasza:
0%

A panellakásokból aki tud az elmenekül.

A maradék nagy része meg defektes és szinte minden nap felgyújtja valamelyik a lakását.

Meg persze a többiekét...

[link]

2020. dec. 19. 19:48
 10/15 anonim ***** válasza:
* Az ügyesebbek persze robbantják is.
2020. dec. 19. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!