Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Most akor mi van??

Most akor mi van??

Figyelt kérdés
Láttam itt egy ugyan ilyen kérdést kb. De az enyém kicsit más.. Szóval.. Ha valaki egy 34 m2 lakásban lakik(2 szobás) a földszinten, és nagyon szépen be van rendezve stb.. És a tulajdonosok sem szenvednek hiányt semmiben(az apa söför, az anya pedig kisboltban dolgozik és könyvelő is), a fizetés összesen nekik kB 36000 ft havonta,a gyermek amit csak akar majdnem mindent megkap. Akor ők most szegények, gazdagok vagy átlag emberek...? Van egy kislány az osztályomban (tanítónő vagyok) és mindig cikizik az osztálytársai hogy szegény, és gondoltam ki kérem másnak is a véleményét.. (3 személyes család, egyedüli gyermek)

2020. dec. 19. 00:10
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
*37000 Ft
2020. dec. 19. 00:11
 2/11 A kérdező kommentje:
*370000 bocsi
2020. dec. 19. 00:11
 3/11 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem ez a normális kategória . Amúgy valamiért mindig cikiznek mindenkit . Én például elég pénzes családba születtem és engem ezért piszkálnak . Nem hinném hogy szegény lenne a az a gyerek .
2020. dec. 19. 00:49
 4/11 A kérdező kommentje:
Hát amúgy halottam olyat is hogy ennyi jövedelemmel meg a másik gyereknek azt mondták hogy pénzes. Tehát ezért kérdeztem rá mert tényleg nem értem.
2020. dec. 19. 00:53
 5/11 anonim ***** válasza:
64%
Ez mindenkinél változó . Függhet a kinézetétől , mennyire mutatja azt hogy van pénze , mennyire játszik központi szerepet az adott osztályközösségben , mennyire népszerű , és még sorolhatnám . De a túl sok vagy akár a túl kevés pénz látszata egyből ellenszenvet vált ki a többi gyerekből vagy akár legrosszabb esetben a tanárokból is . Ez a felszínes megítélés ami mindig látszat alapján történik .
2020. dec. 19. 00:59
 6/11 anonim ***** válasza:
40%

370 ezer bőven jó 3 főre egy kis lakásban. Ez már középosztály életszínvonal, tehát gondjuk nincs semmire, de luxus dolgokra azért ritkábban jut.

A gyerekek mindenkit cikiznek. Engem azért, mert gazdagok voltunk, majd amiért táncoltam, majd amiért zseléztem a hajamat, majd aztán meg már nem is tudom.. Egy idő után megtanultam lesz@rni.

Egy gyerek amúgyse tudja megítélni, hogy ki hogy áll anyagilag.

2020. dec. 19. 01:14
 7/11 anonim ***** válasza:
28%

Tanítónő?? Ezzel a helyesírással? Én inkább arra tippelnék, hogy te vagy az anyuka, aki még azt is tudja, hogy hány m2 a lakás.

370 E már inkább a szegénység felé tendál. Nyilván nem a mélyszegénység, de azért valamivel átlag alatti életmódot jelez. Egy szokványos prolicsalád. (A proli itt nem káromkodás, nem kell megsértődni, hanem eredeti értelemben, munkásemberként használtam.)

Manapság az emberek a valós lehetőségeik felett költenek a gyerekeikre, mert tudják, hogy a többiek lenézik azokat, akiknek nincs márkás ruhájuk meg új mobiljuk. Erre a kislányra valószínűleg nem tudnak annyit költeni, mint az osztálytársak esetében. Lakáshitel törlesztése, vagy bármi okból.

Hát, ez van, majd elmúlik. Ebből a csúfolásból valószínűleg nem lesz tartós dolog.

2020. dec. 19. 07:15
 8/11 anonim ***** válasza:
78%

Ez sajnos nem tartozik egy jómódú család kategóriába. Még egy középosztálybeli családnak is kevéske sajnos...

A lényeg itt a megtakarításon és a váratlan helyzetek kezelésén van. Ha elvesztené valamelyik szülő a munkáját, akkor meddig tudnának nagyobb gond nélkül tovább élni? Ha új mosógépet kell venni, akkor megoldható az hitel nélkül? A lakásfelújítás döntés kérdése, vagy spórolni kell rá? Egyáltalán van rendszeres megtakarításuk?

Ilyen jövedelem esetén ezekre a kérdésekre gyanítom nemleges válaszok érkeznének.

Talán úgy lehetne jellemezni, hogy tisztes szegénységben élnek.

2020. dec. 19. 09:59
 9/11 anonim ***** válasza:

A 370 000 az bruttó vagy nettó?

Van-e hitelük, annak mennyi a havi törlesztője?

2020. dec. 19. 10:07
 10/11 puritan ***** válasza:
64%
Ha a Rózsadombon van az az iskola, akkor nem csoda hogy cikizik. Ha egy istenhátamögötti kisvárosban, akkor más a helyzet.
2020. dec. 20. 14:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!