Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Vajon ki öntött olajat a...

Krosszarcu kérdése:

Vajon ki öntött olajat a Dunába és minek?

Figyelt kérdés
Szigetszentmiklóson? Úgy tudom ott se gépgyár nincs, se olajipari üzem, tehát nem munkahelyi hibáról van szó. Nemrég ott vettem telket, meg fognak dögleni a halak...

2020. dec. 17. 13:08
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Abbol hogy milyen anyag, konnyen ki lehet kovetkeztetni, miert kerult oda.
2020. dec. 17. 14:51
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Amíg a rendőrség nyomoz, mi megpróbáltuk megtudni, mennyibe kerül egy ekkora tétel elhelyezése ellenőrzött keretek között. A fáradt olaj felvásárlásával és elszállításával foglalkozó European Lube Kft. vezetőjét, Kovács Attilát sikerült elérnünk, aki azt mondta, egyáltalán nem biztos, hogy pénzügyi oka van a súlyos környezetszennyezésnek.

A tiszta és szennyezett fáradt olaj elhelyezése külön elbírálás alá esik. Ha egy cég hivatalosan működik, és a munka során tiszta olaj keletkezik nála, akkor díjmentesen tudja elvitetni. Így nem lenne logikus, hogy valaki a Dunába öntse az olajat, hisz nem kerül neki pénzbe az elszállítása, viszont előfordulhat, hogy az illető nem akarja, hogy az olajmennyiség az elvitel során bekerüljön egy adatlapon keresztül a környezetvédelmi rendszerbe, mert így láthatóvá válik, hogy ő fáradt olajat termelt

– magyarázta az Indexnek.

Más kérdés, ha valaki szennyezett fáradt olajat akar elszállíttatni. Itt a tarifa tonnánként 50-70 ezer forint, vagyis 8-10 ezer liter esetében ez már akár 500-700 ezer forintos tétel is lehet, ami kiegészül a szállítási költséggel. Benne van a pakliban, hogy a súlyos környezetkárosítás mögött ennek az összegnek az elkerülése áll.

2020. dec. 17. 14:58
 13/26 kovpet ***** válasza:
100%
Basszus, régebben bicikliztem arra, gyönyörű hely. Remélem, elkapják, aki tette és úgy lecsukják, hogy a műanyag lakat is rárohad...
2020. dec. 17. 17:22
 14/26 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem ez hatalmas felelőtlenség volt.
2020. dec. 17. 18:28
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Az nem felelőtlenség volt, hanem szándékos károkozás.
2020. dec. 17. 18:46
 16/26 A kérdező kommentje:
Igen ez valami terrorista. Én egy csomót szenvedtem 5 liter buggyant festék leadásával, még a környezet telep sem akarta átvenni.
2020. dec. 18. 16:27
 17/26 anonim ***** válasza:

Itt is ilyesmiről lehet szó. Valaki nem akarta, hogy bekerüljön egy nyilvántartásba, mert hát hol is hozta ezt a k.sokat össze? Az idézett index cikknél is ez van. Hiába lehet ingyen leadni, amellé legális tevékenység is prezentálandó. Ha nincs, akkor sok sok pénzbe kerül.

Én egy megyeszékhelyen élek, de fogalmam sincs holl lehetne akár a sima étolajat lerakni. Vagy az otthon lecserélt olajat.

Minden olyan helyen ahol olajat árulnak, számla ellenében a korábbi vásárolt számlán szereplő mennyiségig kötelesek lennének átvenni. Minden abc, ahol étolajat árulnak, minden benzinkút ahol olajat árulnak, minden kereskedőnél, minden tescóban.

2020. dec. 18. 16:54
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Sima étolajat MOL-kutaknál lehet leadni!
2020. dec. 18. 18:10
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

17: melyik megyeszékhely?

Tessék itt van a lista:

[link]

Fáradt olaj leadással kapcsolatos tudnivalók

Töltőállomásainkon kizárólag lakossági eredetű fáradt olajat veszünk át

Legfeljebb 10 literes kiszerelésben adható le

Kérjük, közvetlenül a személyzetnek adja át

2020. dec. 18. 18:12
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

étolaj:

[link]

2020. dec. 18. 18:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!