Szigetszentmiklóson? Úgy tudom ott se gépgyár nincs, se olajipari üzem, tehát nem munkahelyi hibáról van szó. Nemrég ott vettem telket, meg fognak dögleni a halak...
Valahol olvastam, hogy helyi cég felé mutatnak a nyomok. Jó ötlet volt a nyomravezetői díj, mert egyből elkezdtek beszélni azok, akik tudtak valamit. Emelni kellene tízmillióra.
2020. dec. 17. 13:18
2/26 anonim válasza:
Esetleg tudjátok, hogy pontosan hol történt a szennyezés? A cikkekben az úszólápról hallottam. Valahol ott a tanösvény környékén lehetett? Vajon hogy vittek oda négy köbméter olajat? Mert a parton csak nyaralók vannak, üzem nincs.
2020. dec. 17. 13:23
3/26 anonim válasza:
előző vagyok... Ja, bocs, most utánaolvastam... Nem közvetlenül a Dunába eresztették, hanem egy csapadékvíz-csatornába (ami persze a Dunába folyik)
"Az OVF hétfőn közölte: szombaton telefonos lakossági bejelentés érkezett a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóságra (KDVVIZIG) arról, hogy Szigetszentmiklóson, a Tebe sor és a Rév sor kereszteződésénél lévő csapadékvíz-csatorna kifolyónál és a nádasban olajszennyeződés nyomai látszanak. "
Ki önthetett? hmm..ki tudja? elég sok autószerelő vállalkozás van a városban, akik évek óta gyűjthetik a fáradt olajat! remélem nem ők!
2020. dec. 17. 13:44
7/26 anonim válasza:
Most akkor valaki odatolatott a partszélhez és kiengedte a trutyit a tartályból, vagy valahol a városban valaki bezuttyintotta az olajat az esőelvezető-csatornába ami ott folyik bele a nádasba?
Ha kocsiból öntik ki, annak biztosan van valahol videokamera-nyoma, mert mindenki agyba-főbe kamerázza jogellenesen a közterületeket is.
2020. dec. 17. 14:08
8/26 anonim válasza:
#7: az előbb belinkeltem a google streetview képet, mert a cikkben elég pontosan megjelölték a helyszínt. Tehát már a csapadékvíz csatorna kifolyójánál törénhetett. Én ismerem a helyszínt, ott akár teherautóval is oda lehet állni. :((
2020. dec. 17. 14:11
9/26 anonim válasza:
Raadasul ezt ujra is lehet hasznositani, ha jol tudom..
2020. dec. 17. 14:11
10/26 anonim válasza:
Jó, tehát valaki odafarolt a nádasba és bezuttyintotta. Na ja, kijárási tilalom van este, vagy nincs? Vagy még előtte gyorsan? És senki nem látott semmit? De biztos volt helyismerete.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!