Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a melegházról?

Figyelt kérdés

[link]

Nem tudtam dönteni az alkategóriában, hogy a kertészetbe tegyem, vagy máshová.

Tulajdonképpen a hatalmas leandereimet gond télen és tavasszal le,-és felcipelni a szuterénbe, mindig segítségért kell rimánkodni, ami egyre nehezebb.

Szerintetek ez az melegház alkalmas lenne télen megvédeni őket?

2020. dec. 12. 16:23
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mire akarod használni.

Tavasszal korábban nevelni egyes hidegre érzékenyebb növényeket - erre alkalmas.

Átteleltetni fagyérzékeny növényeket csak akkor lehet benne, ha télen fütöd, hogy fagymentes legyen, enélkül elfagy benne minden.

De mivel szimpla üvegezése van, rossz a höszigetelö képessége, ezért drága akárcsak 5 fokra is füteni.

Esetleg lehet höszigetelni - vagy kb 4-5 cm-re egy másik üvegréteggel, vagy "puttyogatós" fóliával - csak akkor az is pénzbe kerül.

De dupla réteg mellett és fütéssel lehet teleltetésre használni - én jó 15 éve így tartom télen a kaktuszokat. (Már a második üvegháznál tartok, mert az elsönél elöregedtek a policarbonat üvegek.)

2020. dec. 12. 16:55
 2/6 A kérdező kommentje:

Ez is polikarbonátból van, nem üvegből.

És ezt írja:

"Ez a polikarbonát panelekből álló masszív melegház UV-álló és hőszigetelt"

Utóbbi kitételt nem tudom hogy értik, mert nem látok hőszigetelést.

Kivéve, ha ők a 4 mm-es polikarbonátot tekintik hőszigetelésnek.

Gyanúsan olcsó!

2020. dec. 12. 17:05
 3/6 A kérdező kommentje:
És ahogy írtam, leandereket akarok benne teleltetni, azok meg ELVILEG -5 -8 fokig bírják a kiképzést.(?)
2020. dec. 12. 17:07
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Jól látod, ezen semmi hőszigetelés nincs. Ilyen időben, amikor hetekig nem süt a nap, ez probléma, de mivel csak 5 m2 az egész, egy fürdőszobai ventilátoros melegítővel szerintem fagymentesíthető. Olyat kell keresni, ami 5°C-ig szabályozható.
2020. dec. 12. 17:12
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Amikor üveget említettem, akkor erre a polikarbonátra gondoltam.

Ez elvileg azért höszigetel, mert két rétegböl áll, csak mivel nagyon közel van a két lap egymáshoz, ezért alig pár fokot tud szigetelni.

A leander esetleg kibírja, ha - ahogy a 4-es írja - egy melegítös ventillátort járatsz benne, de ha hirtelen nagyon hideg lesz, akkor lehet kritikus a dolog.

2020. dec. 12. 17:52
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

A konkrét típust nem ismerem, csak egy ismerősöm nagyon hasonló szerkezetét. Annál az illesztéseknél szelelt a polikarbonát. Nem tudom, végül hogy oldotta meg, én a kartusos átlátszó szilikont ajánlottam neki.

Kinti mínuszoknál ez önmagában talán 2 fokot szelídít a fagyon. Olyat láttam már hobbikertésznél is meg egy profinál is, hogy tetőlécből meg sima fóliából volt télre készítve belülre egy fóliasátor, kb. 20 cm-ről lekövetve belülről a falakat. (Buborékos fólia jobb persze.)

Van leander, ami kibírja a -8-at is, de nem mindegyik. Nálam pár éve -3-4 között már lefagytak a levelek meg pár hajtás, mert nem vittem be időben.

Ha náluk érzékenyebb növényt nem akarsz bent teleltetni, akkor még a 0 fok is elég lesz, úgy meg szerintem felébe kerül az éves fűtés, mint 5 fokon tartva a hőmérsékletet.

2020. dec. 13. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!