Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mások is undorodnak a panelektől?

Mások is undorodnak a panelektől?

Figyelt kérdés

Tini koromig abban eltem, hiaba tartottak tisztan a szuleim folyton budos volt es levegotlen, hallottuk a szomszedokat, ha kinéztem az ablakon csak a telepet lattam, az egesz csovezese borzaszto volt ha lehuzza mas a wct azt hallom masik lakásból.

Undorito prolitartályok.

Szerencsere mar elköltöztünk, de nem ertem miert lakik ebben barki. Miert nem bontják le?

2020. nov. 23. 18:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Én nem, csak túl száraz nekem ott a levegő és alacsony a plafon.

Palotaépületet jobban szeretem.

2020. nov. 23. 21:38
 12/21 anonim ***** válasza:

10: Igen, de ez nem panel.

Panel az egy építési technika, amikor kész betonpaneleket gyárból hoztak és a helyszínen csak egymásra tették őket.

[link]

2020. nov. 23. 21:41
 13/21 anonim ***** válasza:

12.-nek.

De az emberek 99,9% nem építész. Nem azért undorodnak a paneltől, hogy miből épült, hanem mert szerintük a proliság jelképe.

2020. nov. 23. 21:54
 14/21 anonim ***** válasza:
91%

25 évet éltem benne, 14 éve élek csaladi házban, en visszavágyok... nincs vele semmi munka, az ember korlátlanul élvezheti a szabadidejét, este pedig nyugodtan hazamehet a fűtött lakásba...

Ezzel szemben, mióta régi kertesházban lakom, csak a munka, munka, munka van vele... én meg ezt gyűlölöm.

2020. nov. 24. 06:49
 15/21 anonim ***** válasza:
51%
Ugy tunik, lakokozossegtol fugg, ugyanis mi is undorodunk tole. Alattunk, felettunk lakok is undorito suttyo emberek, uvoltenek egymassal, reszegek, bagoznak, es alapbol budosek, es a szaguk felaramlik hozzank a furdoszobaba, ugyanis szar a szellozes a hazban, el van dugulva, vagy mi. Akarhol vagy a lakasban, hallani, hogy fingik, bofog, hugyozik, sohajt. Elotte 4 emeletes teglalakasban laktunk, hallottad, ha trappol a felettedlako, meg ha uvolt neha, de ennyi. Az eloasztasa is sokkal jobb volt a regi lakasnak, itt nem tudsz normalisan szelloztetni, mert nincs kereszthuzat. 2 eve lakunk itt, de mar elegem van, nem tudom, hogy lehet ezt evtizedekig birni.
2020. nov. 24. 09:59
 16/21 anonim ***** válasza:
49%

Leírtad a lényeget.

Sajnos a legtöbb lktp-en ilyen panelprolik laknak, akik élhetetlenné teszik a házat meg a környéket, de még a közeli kisboltból is kocsmát csinálnak.

Ezért (is) undorodik a legtöbb ember a panelektől.

Aki tud, az elmenekül egy kertes házba.

A többiek meg maradnak a panelgettókban.

2020. nov. 24. 12:04
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

Megértem a kérdezőt, mert egy igényes ember, az undorodik már a panel látványától is.

A bentlakók meg gyaníthatóan "Stockholm-szindrómásak".

Ugyanis megszokták, hogy élhetetlen, zajos, szagos, bogaras stb... és az számít náluk extrának, ha van ablaka a konyhának.

Egy vicc!

2020. nov. 24. 12:13
 18/21 anonim ***** válasza:
94%

Én közel 25 évig laktam panelban, de nem mondanám, hogy undorodni kéne tőle.

Nagyon sok függ a lakóközösségtől is, az tény, hogy elég néhány nemkívánatos lakó egy-egy házban, az meg tudja nehezíteni a többi szomszéd életét. De ennek nincs köze feltétlenül a panelházhoz, legfeljebb annyi, hogy egy lakótelepi panelban sok lakás van egy házban, és a nagy számok törvénye alapján problémás lakó is nagyobb valószínűséggel fordulhat elő.

Egyedüli általános hátránynak a hangszigetelést mondanám. Most tégla építésű, 4 szintes társasházban lakok, itt kevésbé hallatszódnak a szomszédok felől a hangok.

2020. nov. 24. 12:28
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy fiatalnak vagy fiatal párnak nem rossz egy panelben. Általában a városban jó helyekre épültek ezek a lakótelepek és hozzajuk igazodva fejlődött. Általában véve megtalálható a telephez tartozó bölcsi, ovi,játszótér sokszor általanos iskola is. Boltok, rendelők, gyógyszertarak. Szóval kényelmes panelban élni.

Ha pedig nem egy bányaváros panellakótelepén laksz még parkok is körülölelik a tömböket. Nem mondom, hogy nem jobb egy penthouseban vagy egy villában, de sokszor egy újépítésű téglalakásban sem jobb- sajnos.

Bár én nem sokáig laktam panelben, összesen 2 helyen, nekem mind a kettő lakás végtelenül barátságos hely volt, csendesek voltak, de ha mégis kalapáltak nem volt zavaró vagy egésznapos. Volt hétvégén trombitáló kisfiú, szerintem aranyos volt és max fél óra volt vasárnaponként. Néha tényleg van egy kis kajaszag meg ez-az, de ez nem CSAK panelekre igaz. Szóval az undor szót kicsit erősnek érzem, de valóban inkább a paneles sztereotípia a pejoratív, nem maga a panellakásban élés.

2020. nov. 24. 12:40
 20/21 anonim ***** válasza:
30%
Képtelen lennék ilyen tömbökben élni. Rokonoknál vendégeskedtem éppen eleget az iskolai szünetekben (különböző városokban, négy- és tízemeletesekben egyaránt), gyűlöltem minden egyes pillanatot. Eredetileg munkásszállóknak szánták a paneleket, akkor még senki sem gondolta, hogy évtizedekkel később egyrészt még mindig állni fognak, másrészt többgenerációs családok a teljes életüket ezekben a kaptárakban élik majd le.
2020. nov. 24. 18:31
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!