Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kinél mi az a dolog ami...

Kinél mi az a dolog ami mindig bekerül a bevásárlókocsiba?

Figyelt kérdés

Amikor nagy bevásárlást tartotok mi az, amit mindig betesztek a kosárba?

Egy héten egyszer vásároltok be vagy többször?

Sajnos nem vagyok tudatos vásárló viszont szeretnék erre törekedni mivel nem keresek sokat. Kíváncsi vagyok ki hogy vásárol.

Sokszor van olyan, hogy elmegyek vásárolni, de nem is azt veszem amit kéne.

Oh és a mindennapi kérdés nálunk anyukámmal, hogy: mit főzzünk ma?

Ezt sosem tudjuk előre, ilyenkor van az, hogy néha rendelünk valami ételt viszont ez egyáltalán nem költséghatékony szóval szeretnék erről leszokni.

Szeretek enni. Szokott olyan lenni, hogy feleslegesen vásárolok nasikat (keksz, kis csoki, hasonlók) pedig van otthon főtt étel, de pl. eszek, eltelik x idő és megint éhes vagyok. Kicsit hülyén fog hangozni, de úgymond félek az éhségtől. Van, hogy fáj a gyomrom olyankor. Vagy pl. amikor munkába megyek (délelőttös vagyok most) és felkelek olyan fél 5 után már eszek is, hogy kibírjam 10 óráig mert akkor szoktam enni.

Tehát sokszor feleslegesen eszek, hogy elnyomjam az éhségérzetet pedig csak a szemem kívánja vagy unalomból eszek és van, hogy yt videó nézése közben is.

Érdekelne hogyan vásároltok be. Inkább olyan emberek tanácsaira vagyok kíváncsi aki szintén nem keresi agyonra magát. (én általában 130-150 között, mikor hogy)

2020. nov. 17. 19:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Olaj

Krumpli

Teszta

Paradicsom (suritett)

Tejfol

Daralt hus( lefagyasztva adagokban)

Mas hus

Liszt

Tojas

Rizs

2020. nov. 17. 19:22
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Én két törvényt tartok be:

- Soha nem megyek éhesen bevásárolni, mert eszméletlen mennyi felesleges dolgot összevesz ilyenkor az ember.

- Heti/kétheti menütervet készítek, ahhoz egy bevásárlólistát és azzal megyek vásárolni. Ha nagyon okosan akarod csinálni, akkor a menüterv előtt átnézed az akciókat és arra építed a menüt.

...ÉS MÁST NEM VESZEK!

Menük összeállításában nagy segítségedre lehet az a tízmillió menü, amit a neten megtalálsz.

Ennyi a titok!

Ha ezeket betartod, teljesen rendben lesz a pénztárcád és a kamrád!

2020. nov. 17. 19:35
 3/14 anonim ***** válasza:
73%
tej
2020. nov. 17. 19:35
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
A lényeg: bevásárlólista! És nem térsz el tőle! Persze önuralom kell hozzá.
2020. nov. 17. 19:36
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálam is az kerül bele, ami a listán van. :)
2020. nov. 17. 19:39
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok és azt még lehagytam, hogy nekem van egy jegyzettömb a konyhában egy tollal és ha valami kifogyóban van, felírom oda.

Lehet az akár tisztítószer, vagy egyéb.

Ezt aztán viszem magammal a vásárláskor, a bevásárlólistával és így soha nem fordul elő, hogy elfejeltem és lehet rohangászni amikor éppen kellene.

A mostani listámon már rajta van a 10%-os ecet, alufólia, 1,5V-os elem, befőttesgumi. Ezek nagy eséllyel nem jutnának eszembe a boltban.

2020. nov. 17. 20:02
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Akkor szoktam eltérni a listától, ha valami nagyon akciós de mondjuk cyak 2-3 hét múlva fogy el az ogthoni mennyiség. Ilyenkor veszek belőle többet.
2020. nov. 17. 20:10
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
nekem is listát kéne írnom, van hogy írok is ha alap dolgok fogytak el, de egyszerűen képtelen vagyok 2 napnál tovább tervezni vacsorát (Anglia, itt ez a főétkezés). egyszerűen alig tudom kitalálni, mit ennék, így sokszor csak aznap találom ki, és megyek boltba.
2020. nov. 17. 20:12
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
ja azt kihagytam, mit veszek szinte minden alkalommal: tej, creme fraiche, valamilyen hús. minden másból vagy nagyobb mennyiséget veszek, így kb havonta kell újra venni, vagy mégritkábban, vagy pl kenyeret lefagyasztom, mert alig esszük.
2020. nov. 17. 20:14
 10/14 anonim ***** válasza:
70%
Sose csinálok nagybevásárlást, belvárosi vagyok, mindig csak 1-2 dolgot veszek egy helyen, amit kézbe is tudok fogni.
2020. nov. 18. 04:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!