Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kiadnàd a hàzadat/lakàsodat...

Kiadnàd a hàzadat/lakàsodat egy pénzügyőrnek?

Figyelt kérdés

Vagy egy vàm-és pénzügyőr tanulónak.

Én annak készülök, és félek, hogy egyetem alatt ezért nem fognak nekem lakást kiadni.

2020. okt. 25. 17:33
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Másik kérdésem: Ha nem, akkor miért nem?
2020. okt. 25. 17:36
 2/17 anonim ***** válasza:
88%
Miért ne? Szerintem siman kiadják neked :)
2020. okt. 25. 17:47
 3/17 anonim ***** válasza:
88%
Kiadják,ne aggódj.
2020. okt. 25. 17:56
 4/17 mindentudó99 ***** válasza:
0%
Mi lesz ha számlát nem ad? Neked kötelességed feljelenteni. Az albérletet meg bukod
2020. okt. 25. 18:32
 5/17 A kérdező kommentje:
Kizáró ok, ha nincs számla, vagy szerződés alapból is. Legalábbis nálam.
2020. okt. 25. 18:37
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem igaz!

Nem kell számlát adnia.

Ha a Kérdezőnek térítik az albit, akkor bankkivonat, átvételi elismervény(nyugta) mindegyik pénzügyi bizonylatnak számít és a szerződés az alapja. (Könyvelő vagyok)

Csak abban az esetben ad a bérbeadó számlát, ha vállalkozásként számlakörösnek jelentkezett be, tehát levonja költségként a festést, egyes javításokat, sőt a rezsi részt is, még a benzinpénzét is, amikor megy az ingatlant ellenőrizni és minden lakással kapcsolatos kiadást.

Ezt Mariska néni, vagy Pista bácsi nemigen szokta csinálni, de ettől még a kiadásuk a fenti bizonylatokkal hivatalos.

És a kérdésre:

Már miért ne adná ki valaki pénzügyőrnek?

Én nyugodtabb lennék egy pénzügyőrrel, mint valami bizonytalan egzisztenciával.

2020. okt. 25. 18:45
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Én pár éve albiban élek, de a tulaj még sosem kérdezte meg mit dolgozom. Fizessek, meg ne lakjam le a kecót és ennyi :)
2020. okt. 25. 18:49
 8/17 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező!

Ma már szinte alig van, vagy legfeljebb 10%, aki bérbeadóként nem adózik.

Te a lakást magánemberként veszed ki, nem vagy 0-24-ben szolgálatban, nem kérheted el a bérbeadód adóbevallását, mert annak van egy hivatalos menete és te bérlőként nem vagy jogosult erre. Még csak rá sem kérdezhetsz, mert semmi közöd hozzá! ... de ha kétségeid vannak, tehetsz bejelentést az adóhatóságnál.

Viszont kell szerződés és a havi díjak átadását igazoló bizonylat.

2020. okt. 25. 18:53
 9/17 anonim ***** válasza:
68%

" de ha kétségeid vannak, tehetsz bejelentést az adóhatóságnál."

Persze, de csak majd a következő adózási évben!

2020. okt. 25. 18:58
 10/17 A kérdező kommentje:

Én is éltem albérletben, és ez volt mindenhol az első kérdés: ,,Mi a munkád?"

Nem viccelek, valaki még a fizetésemre is rákérdezett, és hátrány volt az akkori munkám, és az akkori szakma amit tanultam. Volt, hogy azért nem kaptam meg egy lakást, mert a tulajnak nem tetszett, az amit tanulok, mert szerinte az ,,nem munka"(vízimentő voltam akkoriban).

Sokan utálják a rendőröket, és a pénzügyőröket is (legalábbis sok embertől hallom, hogy szidják őket), ezért tettem fel a kérdést.

Úgy is jártam nagyon sokszor, hogy a tulaj nem akart szerződést kötni, meg nagyon sok esetben szeretik a tulajok benyelni a kauciót, meg egyéb mocskos dolgokat csinálni az albérlővel. Volt, hogy kényszerből (sürgősen kellett szállás, és más nem volt rögtön) kivettem egy szobát, és a lakótársam a tulaj volt. Rendesen számon kért, hogy hova megyek és mikor jövök, a magànéletemről kérdezősködött, meg turkàlt a cuccaim között (volt, hogy láttam) stb. Pofám leszakad, hogy egyes tulajdonosok mit képzelnek magukról, de reménykedem benne, hogy majd sikerül egy aránylag normális tulajdonost kifognom.

Köszönöm egyébként a biztató válaszokat, picit megnyugodtam ezügyben!

2020. okt. 25. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!