Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha elvégzem az NKE-n a vám-és...

Ha elvégzem az NKE-n a vám-és pénzügyőrit, akkor kötelező utána benne dolgoznom? És, ha igen meddig?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy a katonáknak kötelező valamennyi időt aláírniuk, de egy vám-és pénzügyőrnek is? Igaz mondjuk úgy tudom, hogy ha valaki államin végez, akkor annak kötelező ezt már ledolgoznia, de mindenképp kötelező vám-és pénzügyőrként ledolgoznom ezt az időt? Ha én előtte mást dolgozok az is beleszámít?

2020. jún. 29. 22:58
 1/3 anonim ***** válasza:
Miért szeretnél pénzügyőrnek tanulni, ha nem szeretnél pénzügyőr lenni?
2020. jún. 30. 11:30
 2/3 A kérdező kommentje:

Én szeretnék pénzügyőr lenni, csak hamarosan indítom a vállalkozásomat, és azzal szeretnék egy ideig foglalkozni, azonban az NKE-n a korhatár 25 év, és sürget az idő. Viszont ez egy olyan munka, amivel épp foglalkozom(meg amiben vállalkozásom lesz), amit nem csinálhatok életem végéig. Ezért szeretnék egy diplomát, és más nem érdekel, hiába nézegettem rengeteg szakot, ez fogott meg csak. A fizikaira már készülök, a nyelvvizsga már lassan megvan, szóval bennem van az, hogy szeretnék bekerülni, de ott van az érem másik oldala is, hogy ha elvégzem, akkor mégis hány évet kell majd aláírnom? Mert nem hiszem, hogy egy pénzügyőrnek lehet vállalkozàsa a munkája mellett, bár tényleg nem vagyok ezzel tisztában, és szeretnék mindent tudni mielőtt belevetem magamat ebbe az egészbe. Én nagyon tisztelem a pénzügyőreket, nagyon tetszik a munkájuk, nagyon tetszik, hogy nehéz bekerülni, igazából nekem az egyetem is szimpatikus egyelőre. Tudom más kívülről látni a dolgokat, meg más benne lenni, de tényleg ezen kívül nem fog meg semmi más szak. Ha jelentkezem is, akkor csak ezt az egyetlen szakot fogom megjelölni ezzel az egyetemmel.

Sajnos egyébként vállalkozás nélkül bekerülnöm is esélytelen, mert rettenetesen messze lakom Pesttől, szóval fel kell majd költöznöm, ott kell majd albérletet fizetnem (tudom egy évig kötelező a kollégium, de utána), élnem kell, ennem kell, és Pest nagyon drága, a szüleim pedig nem akarnak támogatni. Kiszámoltam, hogy kb mennyi pénzre lesz szükségem, és ezt egy minimálbérből sajnos nem lehet összerakni.

2020. jún. 30. 13:03
 3/3 anonim ***** válasza:
4 éves a képzés. Már 8 évet írnak alá kötelezően :)
2020. júl. 16. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!