Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szigetelt panelban 3. emeleti...

Szigetelt panelban 3. emeleti szélső lakásba beköltöznétek? Milyen hátrányai vannak, ill. előnyei? Fűtésre gondolok. Gyakorlatilag csak alul, fölül és egyik oldalon lenne szomszédunk.

Figyelt kérdés
4 emeletes szigetelt panel Pécsett.
2010. aug. 6. 22:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem érzem hátrányát annak , hogy szélső lakásban élek, pedig ezen még nincs szigetelés sem.
2010. aug. 6. 22:43
 2/11 A kérdező kommentje:
elsősorban a fűtésköltségtől félek... vagy ez a szigetelt panelra nem vonatkozik, hogy jóval több a fűtése, mint pl. egy középső lakásnak?
2010. aug. 6. 22:49
 3/11 anonim ***** válasza:
24 évig éltem szélső lakásban (igaz nem panel, hanem alagútzsalus, a falon kb 5 cm-es hungarocell szigetelés). Nem éreztem, hogy hátrány lenne, sőt sokkal kevesebb zaj szűrődött át, mert kevesebb volt a szomszéd.
2010. aug. 6. 22:55
 4/11 anonim ***** válasza:
Második vagyok. Ha le van hőszigetleve és a nyílászárók is le vannak cserélve, akkor nem lehet gond. Amúgy van hőmennyiségmérő? Ha nincs, akkor úgyis négyzetméterre megy a fűtés (legalábbis nálunk úgy volt) és nem fogyasztásra.
2010. aug. 6. 22:57
 5/11 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. ez is alagútzsalús. van fűtésmérő, szigetelt a ház.
2010. aug. 7. 07:22
 6/11 A kérdező kommentje:
részben műanyag nyílászárós. az 5 ablakból 3 van lecserélve műanyagra.
2010. aug. 7. 07:23
 7/11 anonim ***** válasza:
A társasházakban a fűtésköltséget nemcsak a hőmennyiségmérők vagy m2 alapján osztják el, hanem vannak különböző szorzók is, és így kompenzálják azt, hogy a szélső lakások jobban hűlnek. A szorzók miatt ugyanis ezekben a lakásokban alacsonyabb a hődíj, így kb. ugyanott vagy. Normális helyeken legalábbis.
2010. aug. 7. 08:23
 8/11 A kérdező kommentje:
tehát akkor lényegében nem több a fűtésköltsége egy középső lakásénál?
2010. aug. 7. 10:31
 9/11 anonim ***** válasza:
Második vagyok. Megnéztem, hogy anyáméknál, hogy van, mert ők még mindig ott laknak. Szóval ott nincs hőmennyiségmérő, hanem négyzetméterre megy a fűtés. Azok a lakók, akik pont ugyanakkora lakásban laknak a folyosó másik végén (nekik van mindenhonnan szomszéd, mert a másik lépcsőházzal össze van építve a ház) mint Ők, ugyanannyit fizetnek. Viszont a szüleimnél a szélső szobákban nagyobb radiátor van, mint az ugyanakkora, de nem szélső lakás szobáiban. Amúgy a szüleimnél műanyag ablakok vannak, a radiátorok sokszor el is vannak zárva (csak a cső fűt) és télen így is 24-25°C fok szokott lenni.
2010. aug. 7. 14:33
 10/11 anonim ***** válasza:

"tehát akkor lényegében nem több a fűtésköltsége egy középső lakásénál?"

Így van, szoktak erre figyelni!

2010. aug. 7. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!