Tàrsasház hangszigetés rossz kivitelezés?
Adott egy pár éves 4 lakásos társashàz.Nagyon áthallásos az egész ház.
Amit furcsàllok hogy legfelsőn vagyunk de az alsó lakót teljes mértékben halljuk.Léptek után dübörgés,ajtó ablakbecsukás,fiok szekrenybecsukas,zuhanyzás,kàdbaviz engedés,vécélehuzás,àllandó kopogás dübörgés ahogy mocorognak a lakásban.
A 2 szint alatt található egy alagsor.Ahol viszont nem hallani semmit.
Lehet ahhoz van köze h az alagsor plafonja hungarocellal van befedve,gondolom hőszigetelés miatt.
Igy a felette levő lakás zajait mégis felfelé hozza?
Számomra és mások számára is döbbentő,hiszen általában én is ugy tapasztaltam hogy felülről jönnek a hangok,ezért költöznek sokan tetőtérbe.
Nàlunk mégis halljuk az alsókat,sőt a mellettünk lévő lépteit is ha beindul.
Szerintetek valami elvan cseszve?Volt màr egy próbàlkozás de azt mondták az alsók a hangosak,de akkor sem tudom.Már kezdünk megbolondulni a zajtól.
Persze én ezt értem csak azt nem hogy 3 másikban laktam már és alulról semmi,oldalrol is csak léghang max jött át.
Ugyanúgy ahogy ismerősöknél is.Alulról semmi,van aki tetőtérben lakik és az ég világon semmit sem hall,max hangos zenét vagy tévét
🤷♀️
Úgy látom igaz az hogy az újépités rosszabb mint egy panel.
"Szerintetek valami elvan cseszve?"
Igen.
10-ből 9 kivitelezés során nagy ívben tesznek a hanggátlásra.
Léghang, lépéshang fogalmak és jellegzetességeik teljesen ismeretlenek a szakik között - tisztelet a kivételnek.
Szerencsére családiházra gyúrunk,remélhetőleg jövő nyáron már nem leszünk itt.🙏🏻
Mi is csak azért kötöttünk ki itt mert macskák vannak és irtó nehéz volt lakáshoz jutni,itt engedték a háziállatot.
De még örültünk is hiszen szép új,modern minden.
De aztán döbbenet volt,mert az embernek nincs semmi élete.
Hihetetlen extrém minden,még azt halljuk tisztán ha egy konektorba bedugnak valamit.
Hát köszönöm,szerintem is valamit kispóroltak.
Bár engem kulonosképp nem érint bérlőként,csak kiváncsiságból érdeklődtem mert az ember azt gondolná h az újaknál már figyelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!