Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Tapasztalat érdekelne arról,...

Tapasztalat érdekelne arról, hogy szabad-e olyan helyre költözni, ahova szíved szerint nem szeretnél, csak nincs másra lehetőség?

Figyelt kérdés
Nem rossz az a környék se, csak van egy vágyott hely, ahol viszont elég drágák az ingatlanok és az már nem fér bele. Annyira ott képzelem el az életemet, hogyha a másikra gondolok a sírás kerülget. Egyszerűen nem tudok megbékélni vele. Van itt esetleg olyan, aki hasonlóan érzett és elmondaná, hogy alakult? Megszerette a helyet, vagy nem bírta és 1-2 éven belül elköltözött?
2020. júl. 17. 09:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem fér bele, akkor ez van, el kell fogadni. Keresni kell olyan helyet, ami szimpatikus és megtalálni a jó oldalát.
2020. júl. 17. 10:00
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez azért tág fogalom, részletezhetnéd egy kicsit!

Mert ha te mondjuk kifejezetten nagyvárosba vágyódsz, akkor pokol lesz neked egy csendes, poros kis falu, vagy fordítva.

Viszont egy városon vagy falun belül nagyjából mindegy, az egyetlen lényeges, hogy ne kisebbség vegyen körül.

Azt viszont 100%-ra mondom, hogy egy ház vagy lakás első látásra jelzi számodra, hogy mire számíthatsz, ha ott élsz.

Csak olyanba szabad költözni, ahol már belépéskor érzed, hogy otthon vagy.

2020. júl. 17. 10:04
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem jó Kérdező, ha ennyire belelovalod magad egy helybe, mert akkor mindenütt másutt boldogtalan leszel! Én is nagyon szeretnék Manhattan-ben élni, de esélyem sincs rá, ezért abból hozom ki a legtöbbet, aminek van realitásalapja is.
2020. júl. 17. 10:09
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

A vágyott helyre tudsz költözni? Nem!

Akkor engedd el egyelőre (lehet, hogy életed során még lesz rá lehetőséged) és válaszd azt, amelyik a jelen feltételeid szerint a legjobb!

2020. júl. 17. 10:14
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Budaörsről költöztünk egy lepattantabb környékre. Imádom Budaörsöt, eltudom képzelni ott az életemet, de az anyagiak miatt tisztában vagyok vele, hogy ez valószínű csak vágyálom marad, vagy nagyon meg kellene alkudnunk. Anno annyi választási lehetőségünk volt, hogy más településen veszünk lakást. Amikor házba költöznénk, dönthetnénk úgy, hogy Budaörsön veszünk az árából egy lakást inkább, de nem fogunk. Inkább a környékkel alkudunk meg, de a lakásunk/házunk legyen az elvárásainknak megfelelő, élhető, jó elrendezésű, otthonos.

A mostani lakásunk környékét nem szeretem, de a lakásunkat nagyon, így ez kárpótol! Abszolút nem érzem rosszul magam a környék miatt, bár tudom, hogyha egyszer költözünk, akkor az más környék lesz.

Néha el kell engedni a vágyálmokat. :)

2020. júl. 17. 10:19
 6/11 A kérdező kommentje:

Kisvárost szerettem volna, hogy ne kelljen feljárni Pestre, de ha nagyon nem lenne munka, azért legyen rá lehetőség. (2 diplomám van, folyamatban a 3., kapok munkát általában, csak szeretek biztosra menni, főleg ebben az időszakban)

Amit kinéztem minden szempontból ideális, megfelel ennek a kitételnek, gyönyörű város, kulturálisan gazdag, van minden, ami kell, tudnék vizes sportolni, amit sok helyen nem, és munkám is lenne helyben, ha meg mégse, 2 nagyvárosba is tudnék mozogni. Nincs még egy ilyen. Néztünk a környékén falvakat, de azok is drágák nekünk. Nem messze van egy város, de az meg nagyon nem az én helyem, ugyanolyan beton dzsungel, mint pest, ahonnan menekülök.

2020. júl. 17. 10:19
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Pontosabb pelda nem artott volna, de ugyis a penztarca hataroz.

En is koltoznek 50 millas ingatlanba, de ha csak 20 millam van, akkor annak a környéken nézelődök. Konkretan sajat pelda.

2020. júl. 17. 10:21
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Szabad, ami nem azt jelenti, hogy ott fogsz megidősödni.Hanem olyan mint egy állomás. Ha ezt tudod, akkor úgy is kezeled. Éveket, évtizedet is lehet egy állomáson tölteni. De a vége nem ott lesz.
2020. júl. 17. 10:30
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Mintha túldramatizálnád a helyzetet. Öngyilkos csak nem akarsz lenni, mert nem költözhetsz álmaid városába?

Ha nics másra lehetőség, akor nyilván azt kell csinálni, amire van. Amennyiben nem maradhatsz ott, hol vagy, költözz oda, ahová lehet, és ne a külső körülményeket hibáztasd, ha nem vagy elégedett.

2020. júl. 17. 10:53
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha nincs más lehetőség, akkor nincs miről beszélni. Max célnak lehet kitűzni a karrierépítést, hogy több bevétel legyen és lessen továbblépni az álomhelyre. A nem vágyottra pedig minimálisát fordítani
2020. júl. 17. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!