Miért tűnik ekkora elérhetetlen álomnak, hogy kertesházban lakjunk?
Szerintem beszélj apukáddal ha az én gyerekemnek nem lenne jó biztos megtenném a kellő lépéseket főleg ha megtehetem.
Ami mellett nem tudok szónélkül elmenni az az amit a
#10 írt. Nagyon példa mutató amit ketten el értetek nektek hála nem veszett el a fiatalokba vetett hitem! Bárcsak annó mi is így gondolkodtunk volna de legalább éltünk. Mi 25 évesen kaptunk fejbe hogy kéne egy családi ház mert terhes vagyok.
Ez 20 évvel ezelőtt volt. A hitelt tavaly rendeztük ki. Sose jutott volna eszembe hogy a családi pótlékot külön számlára tegyük a gyereknek nem volt sose egy nagy összeg de az évek alatt pár millió forint össze jöhetett volna. Igaz nem minden családnak adatik ez meg. Az én férjem is kamionos és napi hazajárós egy osztrák cégnél. Ő többet hozz haza egy kicsivel mert egyéni vállalkozóként van és egy hónapban egyszer hetel.
Ezért hozzá teszem azt is hogy nem minden fiatal megy el kamionosnak nektek ez óriási anyagi bevételt jelentett. Viszont kényelmi munka az hogy informatikus ként is sokat lehet keresni. Nektek szerencsétek is meg eszetek is volt. Követendő példa, ahogy ki veszem nem igazán éltétek a fiatal éveiteket talán ez negatívum pedig azt ki kell!
Szerintem meg is válaszoltad. Egy keresetből tart el titeket, fizeti az albérletet, meg a halom drága cuccot amiket kapsz. Így elég nehéz félrerakni még önerőre is.
Hirtelen csak a legfontosabbak, ahhoz, hogy több pénz maradjon kertes házba költözéshez:
- apu felelős gazdálkodása (nyilván nem csak 40+ fejhallgatót kapsz rendszeresen, hanem úgy alapból folyik el a pénz)
- anyuci besegítése a gyerekek pénzelésébe
- saját igényeitek visszafogása, nagyobb cél érdekében megelégedés a 20.000 Ft-os fejhallgatóval kétszer olyan hosszú időközönként cserélve
- diákmunka a személyes költések finanszírozására a családi kassza helyett
Ember én tényleg nem értem a kérdésed.... Mit akarsz ezzel a kérdéssel elérni? Milyen válaszra számítasz?
Irigykedőnek ne nevezz, én itthon hallgatom a hangszigetelt családi kertes házamban a zenét akár maxon is :) gyerekek ha akarják házimozi úgy nézik ahogy akarják senki nem szól nekik semmit. Ja és nem hallom a hogy a szomszédék miről beszélnek. Nem tudom ki legyen az irigy 🤷 mellesleg ha akarnék vehetnék akár 8db ilyen fülest is de anyáméktól nagyobb "fülest" kaptam volna ha nem tanulom meg beosztani a pénzt.
Te és a családod szórod a pénzt nem tudtok hosszú távon gyűjteni. A kérdésed hülye és értelmetlen. Egyik pillanatban hétről hétre kapod a dolgokat másikban meg 3 hónaponta? Amúgy szerintem vicc az egész kérdés... Néhányan meg normálisan válaszoltak neked arra rá se hederítettél. Ha okosan csinálod amit csinálsz miért írod ki ezt a kérdést? Meg mondtad a választ.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!