Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Most szerelték be az új...

Most szerelték be az új bojlert, és azt mondták a biztonsági szelepnek csöpögnie kell amíg félnem fűti a vizet. Ez valóban így van? Villany bojler.

Figyelt kérdés
Sos
2020. jún. 11. 11:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szerelhetsz rá slagot.

Eléggé valós. Ha elzárod a hidegvizes csövön a csapot-gondolom azon van csap-akkor nem jön a meleg sem.

2020. jún. 11. 14:59
 12/15 A kérdező kommentje:
Most nem csöpög. Ez egy új szigetelt bojler, azt mondta ma a szerelő, hogy tovább m és gtartja a meleget. És valóban nem kapcsolt be egy jó ideje. A régi folyamatosan melegített.
2020. jún. 11. 17:09
 13/15 A kérdező kommentje:
Ha nem használom a meleg vizet akkor létezik, hogy órákig nem kapcsol be a bojler? Mert amióta felmelegitette a vizet nem vettem észre hogy bekapcsolt volna, de lehet hogy nem hallottam.
2020. jún. 11. 17:27
 14/15 A kérdező kommentje:
A bojler biztonsági szelepen továbbra is csöpög a víz amikor melegít a bojler, én viszont valahol olvastam hogy nyomás csökkentőt kellett volna szerelni a mesternek. Sajnos a ház nem a miénk, mi csak bérlök vagyunk. Maradhat e ez így?, vagy esetleg gond lehet belőle?
2020. júl. 6. 00:41
 15/15 anonim ***** válasza:

Nyomáscsökkentő akkor kell, ha túl magas a hálozati nyomás, ha olyan helyen laksz, ahol nem magas, akkor nem kell. Ezt lehet mérni.

Csöpögni meg mindig fog, egyszerű fizika. Ahogy a víz melegszik, a tartályban lévő nyomás arányosan növekszik. Ergo muszáj csepegnie, ha ezt nem tenné, szétfeszülne a tartály.

A biztonsági szelepnek az a dolga és működik.

Az meg nagyon jó, ha órákig nem kapcsol be, az enyém sem kapcsol be. Leginkább akkor megy ha használod.

A víznek van hőtároló képessége, egy szigetelt bojler pedig megtartja a hőt.

A villanyszámla kevesebb lesz sokkal.

2020. júl. 25. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!