Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Ha új biztonsági ajtót szerelt...

Ha új biztonsági ajtót szereltetnénk be panel lakásunkba, akkor azon megoldható-e levélbedobó nyílás kivágása, beillesztése?

Figyelt kérdés
Most még régi, hagyományos panel ajtónk van. Nem túl biztonságos, elavult stb. Egyetlen előnye, hogy van rajta levélbedobó nyílás és így minden postai küldemény közvetlenül a lakásban landol. (Földszinten lakunk.) Dupla előnye van: nem kell külön postaláda, valamint nem tud megtelni a sok reklámtól stb. Gyakran elutazunk hosszabb időre. Ilyenkor a postaláda igen hamar megtelne és ez betörő-csalogató is lenne. Szeretnénk új, biztonsági ajtót, de azokon egyiken sem láttunk soha ilyen nyílást. Nekünk pedig ez fontos lenne. Van ötletetek? Megoldható?
2009. nov. 23. 21:27
 1/2 anonim ***** válasza:
Egy ilyen nyílás mindenképp gyenge pontja az ajtónak, biztonsági ajtóban nemigen van. Ráadásul az ilyen ajtók többségében belül fémlemez van, nem egyszerű kivágni. A legegyszerűbb megoldás megkérni valamelyik megbízható szomszédot/lakót, hogy ha elutaztok, napi szinten ürítse ki a postaládátokat, a postát gyűjtse össze, a szórólapokat, reklámokat meg kukázza. Mikor lakásban laktam, én még kulcsot is adtam a szomszédnak, hogy időnként menjen be a lakásba, égesse a villanyt, húzza esténként le, reggel pedig fel a redőnyt, hogy ne legyen nyilvánvaló, hogy hetekig nincs ott senki. Meg aztán a növényeket sem árt öntözni.
2009. nov. 23. 22:41
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy leírtad a válaszodat! Furcsa és szomorú nekem, hogy nincs a piacon olyan fajta ajtó, amiben az a fém felülről és alulról közrefogná azt a kis nyílást. Pedig szerintem nem lenne megoldhatatlan. Talán, ha nem biztonsági ajtók között keresnék, esetleg akadna ilyen. Legrosszabb esetben egyedi gyártással lenne megoldható. De mivel az nagyon drága szerintem, így nem lesz belőle semmi.
2009. nov. 23. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!