Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Vidékre költözők,ti hogy nem...

Vidékre költözők,ti hogy nem kattantok be?

Figyelt kérdés
6 évig városban panelban éltünk,élveztük,1 éve költöztünk falura,a kisgyerekkel,mert már tul drága volt az albérlet,meg mondták hogy kell udvar a gyereknek,de ott bárhova vihettem,játszóház vagy játszótér,tele gyerekekkel,itt nincs semmi,kisboltok,az udvar és ennyi,az hogy menjek dolgozni,rakjam bölcsibe stb. Nem oldja meg a dolgot,én nem külön akarok lenni tőle,de ugy érzem nincs élete..és ami pár éve 7 millió volt egy kis luk,ma már 16 millió,tehát el kell fogadnom hogy falun élem le az életem,igy is nőttem fel,és sokminden kimaradt az életemből,mint a városiaknak,nekem is csak az udvar volt,ott minden nap máshová vihetném.ugy érzem beleőrülök. Aki vidékre költözött megbánta? Vagy miért szeretitek az udvart,? A gyerek ki se megy már unalmas neki. Sajnos nem jön hozzánk senki,mi megyünk ált.hogy viselitek? Ha velem van a baj,írjatok mit tehetnék hogy ne sajnáljam a gyerekemet? Mit tegyek? Köszönöm
2020. máj. 21. 16:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

En most drukkolok,hogy sikeruljon a kertes haz.

Megpusztulok az 53 m2 en fent a levegoben.

Sokszor munka utan mar nincs erom,kedvem lemenni a gyerekkel jatszira,de az udvar ott van helyben.oda szivesen kiulnek minden delutan is akar.

A mamak falun laknak,alig akar a gyerek hazajonni.

Ahol mi nezunk az par km a varostol,es oviba is ide fog jarni tovabbra is.

Messzire mentetek a varostol amit megszoktal?

2020. máj. 21. 18:14
 12/18 anonim válasza:
100%

Drukkolok én is, hogy jól éreztétek magatokat!

Szerintem egészségesebb, erősebb és szívósabb egy vidéki/falusi gyerek! Nem adnám száz 10emeletes lakasért a kertesházunkat!!! Kint ezer dolgot lehet csinálni!!! Homokozni, sarazni, kertészkedni, focizni, biciklizni/kismotorozni, bogarakat nézni, fogni, gyűjteni, hangyákat etetni :D, barkácsolni(pl.madáretetőt) kavicsokat gyűjteni, vizfestékkel játszani és reggelig sorolhatnám, amihez kortárs se feltétlen szükséges :) mi mostanában vittünk ki lisztet, összegyúrtuk vízzel, mint a tésztát és nyújtottuk, formáztuk, díszítettük, közben senkit nem zavart, ha fülig lisztesek lettek a gyerekek.

2020. máj. 21. 20:48
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Nos első körben vedd el a mobilt, számítógépet, tv-t... amíg azt nyomhatja egész nap, addig természetes, hogy minden unalmas...

Mi facebook csoportokon keresztül ismerkedtünk a helyiekkel, a gyereknek van rengeteg barátja, mennek bandázni egyfolytában... van, mikor ez annyit jelent, hogy másnál nyomják a gépet, van mikor bringáznak, mostanában a pecázásra is rákaptak, a helyi tó tulaja tisztára örül, hogy a gyerekeket érdekli, semmi engedélyt nem kér tőlük, és alapanyag árban még oktatja is a lurkókat...

Az udvarban férjem szinte mindig épít valamit, ebbe is szeret a gyerek segíteni, főleg ha nincs rákényszerítve, de be van vonva a munkába...

Kertet is csinálunk, vannak nyuszik, van kutya, macska, nemrégóta már csirkénk, kacsánk, akarunk majd kecskét is...

Férjem asztalos, megmutatta a 12 éves fiunknak, hogyan tud kerti bútort készíteni raklapokból, olyat amit el is tud adni, az a zsebpénze...

Egyszerűen nem érünk rá unatkozni.

2020. máj. 21. 21:56
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
De igen, az elején mikor ideköltöztünk, mi gyerekünk sem csinállt semmit... elvettük a kütyüket, 3 héten át lelki terror, nyünyörgés, könyörgés, nehéz volt megtanulnia gyereknek lenni, de rákényszerítettük.
2020. máj. 21. 22:00
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Fura a gyereked, ha ennyire nem tudja elfoglalni magát. Anno engem alig lehetett lasszóval összevadászni az udvarról meg a környékről, hogy menjek már haza ebédelni, vagy vacsorázni. :DDD

Most felnőttként pedig abszolút élvezem, a saját kert az egyik legjobb dolog a világon, jókat lehet vele dolgozni (virágok, veteményes, gyep, stb.), és jókat lehet lazítani. Igazából minket nem zavar, hogy "nincs semmi" a faluban, nem is nagyon van rá igényünk így, hogy van saját kert. Túrázni járunk gyakran, ahhoz előny hogy nem városban lakunk. Ezt is imádtam gyerekként, sokszor mentünk túrázni szüleimmel. :)

2020. máj. 22. 08:57
 16/18 anonim ***** válasza:

#15 vagyok

Ja, és mindezt úgy írom, hogy mikor én gyerek voltam akkor azért már akadt otthon számítógép, azon pedig internet és játékok. Szerettem azt is nyomkodni, de az udvar mindig jobban vonzott. Ha nem volt kedvem rohangálni meg a gazban mászni, akkor kifeküdtem egy pokrócra olvasni. Az is nagy kedvenc programom volt. :)

2020. máj. 22. 08:59
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ezt lehetett tudni költözés és vásárlás előtt. Remélem a gyerekvállalásnál ennél alaposabb voltál
2020. máj. 22. 10:59
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztató válaszokat :) remélem sikerül megnyugodnom.. nem,sajnos nem lehetett előre tudni hogy nem érdekli az udvar,pedig van minden.
2020. máj. 22. 13:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!