Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Vidékre költözők,ti hogy nem...

Vidékre költözők,ti hogy nem kattantok be?

Figyelt kérdés
6 évig városban panelban éltünk,élveztük,1 éve költöztünk falura,a kisgyerekkel,mert már tul drága volt az albérlet,meg mondták hogy kell udvar a gyereknek,de ott bárhova vihettem,játszóház vagy játszótér,tele gyerekekkel,itt nincs semmi,kisboltok,az udvar és ennyi,az hogy menjek dolgozni,rakjam bölcsibe stb. Nem oldja meg a dolgot,én nem külön akarok lenni tőle,de ugy érzem nincs élete..és ami pár éve 7 millió volt egy kis luk,ma már 16 millió,tehát el kell fogadnom hogy falun élem le az életem,igy is nőttem fel,és sokminden kimaradt az életemből,mint a városiaknak,nekem is csak az udvar volt,ott minden nap máshová vihetném.ugy érzem beleőrülök. Aki vidékre költözött megbánta? Vagy miért szeretitek az udvart,? A gyerek ki se megy már unalmas neki. Sajnos nem jön hozzánk senki,mi megyünk ált.hogy viselitek? Ha velem van a baj,írjatok mit tehetnék hogy ne sajnáljam a gyerekemet? Mit tegyek? Köszönöm
2020. máj. 21. 16:12
1 2
 1/18 anonim válasza:
66%
Tudod ez sajnos a gyerekedre is hatással van. Ez lehet átmeneti állapot, nem kell, hogy elfogadd. De az adott helyzetből kell kihoznod a legtöbbet. Nem irtad milyen messze mentetek. De úgy gondolom távolságok ma már nincsenek. Tehát a legközelebbi várost nézd meg. Vége a zárlatnak lassan, igy autóval vagy busszal vagy egyéb közlekedési eszközzel bármi elérhető. Délelőtt mindig otthon, legyen egy kis pihenés majd a délután meg mehettek bármerre. Nem kell otthon ülni. Más városba biztos van játszóház, valami gyermekprogram. Örülj neki, hogy nem panelba neveled a gyereked az egészségileg sem jó. Kezdj ismerkedni a körülötted lévőkkel. Nézd meg ahol laktok milyen programokat kinálnak. Kialakul mint minden előbb utobb másképp fogod látni. Minden nappal egyre könnyebb lesz...kitartás!
2020. máj. 21. 16:20
 2/18 anonim ***** válasza:
79%

Majd találtok helybéli pajtikat a gyereknek :)

Mi is mindig az utcán játszottunk a srácokkal. Utcabeliekkel, környéken lakókkal :)

2020. máj. 21. 16:26
 3/18 Savlekotő válasza:
29%

Megmondták,ha neked azt mondják ugorj a kútba bele ugrasz? Városból faluba az ingerszegény semmibe mentél mert azt mondták,akkor tőlünk mit vársz,mit mondjunk. És borítékolom hogy a gyerekre vetíted ki a saját problémádat. Te nem érzed ott jól magad,ami persze érthető,faluból jöttünk el anno mi is a testvéreimmel,sose mennénk vissza..

70F

2020. máj. 21. 16:28
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Nincs ott más kisgyerek? Én imádtam gyerekként falun. Bár nem az udvart élveztem leginkább. De az is jó volt, mert lehetett cicánk, kutyánk. Mi állandóan mentünk bringával a környékre, erdőbe, vízpartra, kirándulni, sétálni. Vagy kertészkedtünk.

Tiniként, fiatalon inkább a város volt jó nekem. Most is városban élek.

De megint a vidékre vágyom, így a 40-en túl. Persze, ha van a közelben nagyobb város.

Ti nem tudtok bemenni a városba egy-egy programra?

2020. máj. 21. 16:38
 5/18 anonim válasza:
100%

Sosem értettem, hogy lehet egy udvaron unatkozni. Gyerekként százmillió elfoglaltságot találtam a lehetőségeknek és a fantáziám aki köszönhetően

Ha volt pajti is meg még tobbet. Lehet virágot locsolni, fuveket szedni, növényeket gondozni. Kutyázni, macskazni. Labdazni ezer felé keppen, magasra dobni, akadalypályán vezetni, dekázni, el találni valamit, focizni, kapura rúgni, pontokat számolni.

Bujocskazni, fogocskazni. Egyedül celbadobni, el találni valamit, krétával járdára rajzolni. Ugrokotelezni. Ugroiskolázni. Kavicsokat gyűjteni, katicat keresni. Építeni. Sárból, homokból, kövekből,falevelekbol.szolo lugas alatt bunker csinálni. Bunker csinálni bárhol. 4 levelű lóherét keresni, pitypangbol láncot fűzni, fújni. Buborekfujozni. Hirtelen ami evés közben eszembejutott de ne legyetek már ennyire életképtelenek!!!!!!!

2020. máj. 21. 16:46
 6/18 anonim válasza:
100%

Szia!

Mi is falun éltünk,kiskoromban költöztünk oda,az oviba már ott jártam,tehát el tudom mondani,h engem hogy érintett...

Szóval nekem először nem tetszett,mert ugye ősszel-télen-tavasszal unokatesók,nagyszülők,az egész nagycsalád távol volt,de ők is mindig jöttek nyárra...Aztán idővel rettenetesen megtetszett, békákat,gyíkokat,bogarakat fogtam(aztán elvették tőlem 😂😒),ültethettünk virágot,volt saját kis "veteményesem"az udvar közepén,bicikliztünk,hajókáztunk,barkácsoltunk,bármikor kimehettem a levegő is jó volt,csönd,macskát hörcsögöt is tarthattunk,én imádtam 😊Az általánosba is ott jártam,az is nagyon jó volt,akkor ugye már barátok is átjöttek,meg minden.De sajnos egy hátulütője volt a dolognak,hogy ugye sokszor mentünk a rokonokhoz Budapestre,de én egyáltalán nem bírtam...A nagy zaj,koldusok,piszkos utcák...Jó bennem sajnos ez maradt meg😢 Pedig így már RENGETEG olyan része van Budapestnek,amit imádok,a színházak,a Duna,Buda,Óbuda,a vár,a múzeumok,a boltok,mozik...De a család többi része Pest egy piszkosabb részén lakott,és mivel nem nagyon mentünk sehova,ez maradt meg bennem,és bezárva éreztem magam,túl nagy volt a tömeg,meg minden...Ezért is volt nehéz visszaköltözni,miután kijártam az általánost és felvettek egy pesti gimibe...

De én imádtam,hogy vidéken tölthettem a kiskorom,remélem Te és a Gyerekeid is meg fogják szeretni 😊

2020. máj. 21. 16:48
 7/18 anonim ***** válasza:
47%
az udvar jó ,de azért nem kell falura költözni hogy udvara legyen gyereknek.
2020. máj. 21. 17:06
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi vidéken élünk, kertes házban. Ilyenkor az egész utca teli van gyerekekkel, akik együtt játszanak, sokszor még a másik utcákról is. A fiamat ilyenkor alig látom bent a lakásban, kint van az udvaron, vagy a nagyszüleinél, vagy horgásznak a szabadban az apjával, vagy a parkban vannak. Úgyhogy szerintem el kéne mennetek ismerkedni, barátkozni, mert a gyerekeknek igen is nagyon jó dolguk van vidéken. :)
2020. máj. 21. 17:09
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Újként nehéz, de próbálj bekapcsolódni a helyi életbe valahogy. Biztos van más kisgyerek is. Ha más nem, tényleg vidd el a bölcsibe, lehet, hogy élvezné, hogy más gyerekekkel lehet! És te is könnyebben megismerkedhetnél más helybeli kisgyerekesekkel. Nem is feltétlenül szerencsés folyton együtt lennetek, ha épp ilyen elkeseredett állapotodban vagy.

Amúgy kisebb városokban, ami nem Pest-közeli, nem megyeszékhely, nem 16 milla egy lakás! Viszont vannak játszóterek, időnként programok, stb. Ha mindenképp városi életre vágytok, szerintem nézzetek körül akár sokkal távolabbi vidékeken a jelenlegi helyetektől.

2020. máj. 21. 17:09
 10/18 anonim ***** válasza:
83%

Nem létezik, hogy nincs a környéken másik kisgyerek, akivel néha összejárhatnátok. Az udvaron fel kell állítani hintát, trambulint, homokozót, medencét, csúszdát, vagy bármit, amivel játszani tud egy kisgyerek. Lehet cica, kutya, tele van érdekes bogarakkal, madarakkal a kert, millió elfoglaltság lehet, ha rávezeted a kicsit. A környéken szabadon kirándulhattok, lehet bicajozni, sétálni, futkározni. Ez egy gyereknek maga a szabadság, mert nem kell folyton rászólni, fegyelmezni. Rajtad múlik inkább, miben látja meg a játékot, mire figyel fel.

Ráadásul ha kiengeded az udvarra és már kinn lehet egy kicsit egyedül is, a házimunkát mellette el tudod végezni, nem kell száz csomaggal minden nap valamerre kikapcsolódást keresni.

Ez inkább neked lehet unalmasabb, mert egy felnőttnek valóban nincs annyi inger, mint a városban, de sokkal könnyebb vidéken gyereket nevelni abból a szempontból, hogy nem kell minden pillanatban félteni és ráadásul megismeri a természetet, az állatokat valódi közelségében.

Inkább kiskamasz korban kezdenek már el unatkozni, amikor más kezdi el őket érdekelni.

2020. máj. 21. 17:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!