Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ti égetitek este a lámpát?

Ti égetitek este a lámpát?

Figyelt kérdés

Sokáig csak az asztali lámpát égettem vagy azt sem. A legtöbb magyarhoz hasonlóan én sem szeretek pazarolni.

Újabban viszont égetem mindig a nagy lámpát. Jobban látom az eszközeimet a billentyűzetet stb...

Másik időzónában dolgozom szóval ez napi 10 órát is jelent. Ráadásul kissé sötét a lakás ezért időnként világosban is égetem a lámpát.

Valójában ha nem ledes izzót használnék hanem 100-asat akkor is havi 1.500 alatt lenne a költsége, így meg lényegében semmi + elvileg ki sem ég a led. Szóval nem túl racionális dolog ezen spórolni mégis úgy érzem hogy kéne.

Kíváncsi vagyok mások hogy vannak ezzel.

A másik kérdésem, hogy létezik olyan hogy az ember egyre rosszabbul lát sötétben? Világosban ugyanolyan jól látok mint régen, de ha kicsit felhősebb nappal az idő már rosszabbul látok.

2020. máj. 3. 14:53
 1/9 anonim ***** válasza:
74%
Tök mindegy h funkcionalitás szempontjából milyen lámpa kell... egyszerűen ravatalozó hangulat van megfelelően elhelyezett lámpák nélkül. Mire jó a spórolás. Ha ettől sz... a hangulat? Nálhnk a nappaliban kb 6 kisebb nagyobb lámpa van, este mindet bekapcsolom...😁
2020. máj. 3. 15:00
 2/9 anonim ***** válasza:

Nekem a ledes ízókkal nem túl jó tapasztalataim voltak, inkább energiatakarékosat használok.

A korral jár, hogy ssötétben rosszabbul látsz. Kezdődő szürkehályog.

2020. máj. 3. 15:02
 3/9 anonim ***** válasza:
6%
nem , nappal világos este pedig sötét így a természetes
2020. máj. 3. 15:14
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :-)
2020. máj. 3. 15:41
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Az összes rez6si közül a világítás a legolcsóbb,főleg a mai ledes égőkkel.

Aki ezen spórol, az majd ennek a sokszorosát költi majd szemüvegre, szemorvosra, szemműtétekre, szemcseppekre...stb...

Na de hajrá!

2020. máj. 3. 17:43
 6/9 anonim ***** válasza:

A mai LED-es lámpák már nagyon jó fénnyel világítanak és jó a színük is.

Épp nemrég vettem egy rokonomnak meglepiként 3 db 8.5 Wattos energiatakarékos LED-es fényforrást (nem izzó, mert ha ez felizzana, akkor azonnal tönkre is menne!).

Rendkívül jó fénye van, erősebb, mint amiket korábban, évekkel ezelőtt magamnak vettem. Kb. Egy 75W-os hagyományos régi izzószálas lámpával azonos a fényereje.

Régebben volt nekem vagy 6 db Philips turbo energiatakarékis fénycsó spirál,

Azokból már az első évben tönkrement közel a fele.

Azután továbbiak hibásodtak meg, de a legutolsó darab nagyon sokáig, hosszú évekig jól működött. Ezt az arányt nagyon lerontotta még az elején kieső sok darab.

2020. máj. 4. 08:57
 7/9 anonim ***** válasza:

..na és természetesen felkapcsolom a lakásban az esti fényeket.

Még a másik szobában az orchideáknál és bromélia is díszíti az asztalt, ott is kell a fény. Megvilágítom délután 4-6 órától este 10-11 -ig általában.

Az egyik előszoba szakaszon szintén felkapcsolom, hogy ne legyen sötét a közlekedő folyosón.

Ahol esténként vagyunk, itt csak kicsi, legkisebb fokozaton kapcsolom fel a ledeket mert a tv nagy felülete úgyis bevilágítja az egász szobát.

2020. máj. 4. 09:13
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

#5/7!! Részemről ment a zöld! (Y)

Nincs mit hozzá fűzni! :)

2020. máj. 4. 22:24
 9/9 anonim ***** válasza:
74%
Ódivatú beidegződés, hogy villanyt ne égessen az ember. Nagyszüleim jutnak eszembe, akik most kb. 100 évesek lennének...
2020. máj. 20. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!