Féltem nagyszüleim, mert a közvetlen szomszédjukba egy fiatal roma pár költözik. Mit csináljak?
Betörni nem fognak, de pofátlanok lehetnek.
Költözzenek el szüleid.
Nem tehetsz semmit, akiket a saját otthonukban szúrtak le pár ezer ft-ért, azok szomszédjai még ma is ugyanott élnek, nyugdíjasként hova költözzenek?
Attól hogy cigányok nem kell tartani, piti dolgokért senki nem akar bíróságra járni, vagy börtönbe kerülni.
Ilyen helyzetben szerintem egyszerűen csak törekedni kell a jó viszonyra. Nem azt mondom, hogy vigyen nekik sütit naponta, csak ne keresse a bajt. Félre kell tenni az előítéletet.
Nagymamámnál is ugyanez a szitu, a CSOK-nak köszönhetően beköltöztek mellé,és ő már jó 60 éve él ott. Az előző szomszédja rendszeresen segített neki nagyobb dolgok mozgatásában. Mamám nem kezelte őket sem másképp, romák ide vagy oda, becsöngetett, hogy segítsen neki a srác valamit elpakolni. Cserébe adott neki egy házi csirkét, és mondta hogy üdv a szomszédban. Azóta még ha nem is világi cimborák, abszolút semmi probléma nincsen velük.
Talán a legjobb amit lehet tenni az az, hogy félre kell tenni az előítéletet. Amíg ezt nem tudjuk megtenni, addig a romákban fogjuk erősíteni a kisebbségi érzést, ami a jól ismert viselkedési mintához vezet. Nagyon kedvesek és elfogadóak is tudnak lenni.
Biztos baromi rendes emberek lehetnek, ha 18 évesen nem tanulnak, nem dolgoznak, mégis megélnek valamiből.
Én mondjuk nem vagyok szomszédolós fajta, se magyarral, se cigánnyal, de ha nem dolgozó cigány költözne a szomszédomba nem lennék nyugodt!
Ha fiatalok, akkor minden évben fog jönni egy gyerek, mindig tele lesznek 600 rokonnal és ha egyéb gond nem lesz velük, csak baromi hangosak, az már bőven elég.
Azt meg kár tanácsolni, hogy költözzön el a nagyi, mert ember meg nem veszi cigányokkal teli utcában, cigány szomszédsággal a házát.
A legjobb a 3 lépés távolság és a mindig zárt kapu és lakás.
Ha CSOK-kal költöztek a nagymamád mellé, akkor azoknak bejelentett munkahelyük van minimum 3 éve és hitelképesek.
Tehát nem a legalja.
Kérdező!
Részvétem a nagyszüleidnek!
9-es igazad van.
Csak gondolom nem lennének kisegítve az öregek 1-1,5 millióval, amennyit ezek maximum adnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!