Ha leszedtem a ledszalag hátuljáról a papírt attól még kicserélik?
Azt a forrasztást át kellene csak forrasztani ha csak ennyi a probléma! RGB szalag vagy hogy érted ezt, hogy a szín sem teljesen egyezik? Hőmérséklete?
Ha be is tudod azt lőni, hogy épp érintkezik, az sem túl jó dolog, mert valamennyi hőt minden szalag termel, elmozdul egy idő után. Az, hogy sok darabból van összeforrasztva... ez ilyen! A LED szalagok így készülnek, elvileg tudtommal fél méteres darabokban gyártják és az van összeforrasztva. Azon szalagok amik ennél sűrűbben vannak forrasztva, azok gyártási hibából származó szalagokból a jól működő részekből van összerakva. A gyárban tesztelik a szalagokat, a hibás részt kivágják, a jó részeket gyűjtik, s ezeket újra összeforrasztják. Ugyanolyan jó lehet ez is, nem hitványabb ettől. Az utóbbi egy évben egyre sűrűbben fordul elő nálam is, hogy hibás szalagot vásárolok, forrasztási hiba jellemzően. Nem tudom mi a gond, nem győzik a gyártást...
Azt tudom javasolni mindenkinek, hogy mielőtt felragasztja, helyezze üzembe és nézze végig, hogy minden egyes LED világít-e, eddig a pontig él a garancia úgy egyébként! Ha ezt 1 év múlva ragasztod csak föl, akkor 1 év múlva is érvényesítheted a garanciát, de felragasztva már nem. Te ezt ha jól értem meg is tetted de ennek ellenére felragasztottad. Nem fogják kicserélni, önhibának nyilvánítják majd, hogy ragasztásnál megtörted, ennyi, de átlehet forrasztani, ha van hozzá kézügyességed vagy van olyan ismerősöd, akinek van, esetleg ha letudod szedni úgy, hogy nem koszolod a ragasztócsíkot (ráragasztod fóliára vagy valamire, amiről könnyen lejön) és visszaviszed a boltba, esélyes, hogy átforrasztják neked, eleve a legtöbb bolt vállal ilyet, hogy forraszt rá akár DC dugaljat, kapcsolót stb. Ha nem túlságosan hosszú, akkor vidd be a profillal együtt, azon is átlehet forrasztani, sőt még egyszerűbb is azon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!