Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Valóban pénzt fogunk megtakari...

Valóban pénzt fogunk megtakaritani a fűtésen, ha a lakótelepi panel házunk falait 8cm vastagon szigetelni fogják, és az ablakokat is kicserélik?

Figyelt kérdés

A vizórák felszerelése, majd a fűtés egyedi mérőórás fizetése után megtapasztaltuk, hogy a távfűtő művek ár kombinációkban alakitva forintban ugyanannyit, vagy többet is begyűjt tőlünk. A különbség több, mint az infláció. Úgy gondolom, hogy azzal, hogy kevesebb hőt igényelünk tőlük az együtt jár azzal is, hogy csökkenteniük kell a kapacitását, csökken a bevételük. Ki akar kevesebbet termelni, azért, hogy kevesebb jövedelme legyen? Nem érdekük, hogy a fogyasztók kevesebbet fogyasszanak.

Tudom, hogy a kevesebb hő elhasználásával a környezetet kimélem, de ezt szeretném a megtakaritásaimban is érzékelni. A házak szigetelése most az ebben dolgozók érdeke, van munkájuk. Vajon a hőtáv dolgozói áttudtak ide váltani, ez az új munkájuk? Ki tudja ezt tovább gondolni?

2009. máj. 3. 19:51
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk szigetelt, egyedi hőmennyiségmérős a lakásunk, 55 nm-es, új műanyag keretes ablakokkal. Télen be se kapcsoltuk a radiátorokat, mind el volt zárva, így fizettünk havonta fűtés+meleg víz díjra max. 20 ezer Ft-ot. És 21-23 fok így is volt a lakásban, elzárt radiátorokkal. Majd jönnek talán, és leolvassák a hőmennyiség-mérőket, akkor derül ki, hogy túlfizettünk-e (azt meg majd visszatérítik). Nem tudom, nektek eddig mennyi volt a fűtésdíjatok.
2009. máj. 3. 20:08
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Én is szerettem volna egyedi mérőórát,de a férjem (akinek szakmájába vág) kiszámolta,hogy nem éri meg,aránytalanul nagy befektetés,és nem is tudom hány év alatt térülne meg csak ez. Több ismerősömnek van egyedi mérésű órája,és nagyon panaszkodnak,hogy most többet fizetnek,mint azelőtt. Összehasonlítottuk az én számlámmal is,és valóban több, pedig én nem mért fűtéses lakásban élek. Ja és ők úgy próbálnak spórolni,hogy 20fok körüli hőfokot biztosítanak,nálunk 25-26 fok van mindig, (de mi szeretjük a meleget)szóval nem tudom,megéri-e. Még azt is mondták,hogy a műanyag ablakkeret miatt egyáltalán nem szellőzik a lakásuk,és 2 ismerősömnél megjelentek a penészfoltok.(Pedig én nagyopn szerettem volna mért fűtést)
2009. máj. 4. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!