A járvány miatt hogyan tartják meg a lakásszövetkezetek, társasházak a közgyűlésüket?
Figyelt kérdés
2020. márc. 30. 21:39
2/9 A kérdező kommentje:
Van erre valami rendelkezés, hogy a járvány lecsengése után x idő múlva?
2020. márc. 30. 21:46
3/9 anonim válasza:
Szerintem erre nincs külön rendelkezés, de létezik az "írásbeli szavazás" lehetősége. Attól függ, milyen témában szeretnél közgyűlést összehívni. Havária helyzet miatt lehetséges szerintem a telefoni megbeszélés, e-mail értesítés, vagy postaládán keresztül történő értesítés, majd írásbeli visszajelzés kérése.
4/9 A kérdező kommentje:
Az éves közgyűlésről van szó, amit május 31-ig kell(ene) megtartani.
2020. márc. 30. 22:38
5/9 anonim válasza:
Ott az éves pénzügyi beszámolót kell megtartani, és az ez évi tervezett (rendkívüli kiadások nélküli) költségvetést előterjeszteni. Ezt meg tudod tenni írásban is. Szavazócédulával együtt postaládán keresztül, vagy akár e-mail-ben továbbítod a lakók részére. A szavazócédulát (1. Igen, elfogadom, 2. Elfogadom ezen javításokkal, vagy kitételekkel, 3. Nem fogadom el) visszakéred a címedre.
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2020. márc. 31. 08:46
7/9 anonim válasza:
Suerintem erre nincs szabály. Ahol lakom, családiházban az a szüleim, 1975-ben lakószövetkezetet alapítva építették. Lényegében ikerházak, oldalukon garázsokkal, és ezekből 8-at összeépítettek, sorházászszerűen. Lényeg, hogy ez idő alatt talán ha 2x volt gyűlés, mikor bekötötték a gázt, és amikor a lakószövetkzetet megszüntetve társasházat csináltak mivel egy helyrajzi számon vagyunk, illetve van utána egy per jel is, tehát azért le van osztva. Semmi közös dolgunk nincs, így gyűlést sem kell tartanunk.
8/9 anonim válasza:
Közgyűlést nemigen tarthatnak szerintem. Nem tudom a "gazdálkodó egységek" éves beszámoló/mérleg leadási határideje változott- e. Eddig a Lakásszövetkezeti tv. szerint nem lehetett írásbeli szavazással elfogadni a beszámolót.
9/9 anonim válasza:
A törvény nem változott (még) május 31-ig kell(ene) megtartani.
Közgyűlést nem tarthatunk.
Írásbeli szavazás meg nem működik mindenhol (van ahol nem lehet) van ahol akkora mennyiségű az anyag, hogy képtelenség kipostázni.
Várunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!