Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az okosottho...

Mi a véleményetek az okosotthonról kicsit bővebben?

Figyelt kérdés

2020. márc. 20. 09:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
40%
Az ötlet kivaló, a megvalósítás pocsék. Persze egy hagyományos zárat is könnyű feltörni, de az okosotthon rendszer feltörésének nem marad nyoma, ráadásul még azt is elárulja a betörőknek, hogy mikor nem vagy otthon.
2020. márc. 20. 11:04
 2/11 anonim ***** válasza:
13%

Ostobaság. Bővebben: mérhetetlenül nagy ostobaság. Lehet, hogy cool, de nagyon sebezhető. Minél kevesebb kütyü van összekötve azzal, ami feltörhető, lehallgatható, lekövethető, annél biztonségosabb a téma.

Te legyél okos, akkor nem hisztériázol pl. a koronavíruson és odafigyelsz magadra, a Földre, a következő generációra. Az otthonod legyen csak "ostoba", de kényelmes és lakható.

2020. márc. 20. 11:19
 3/11 anonim ***** válasza:
84%

Már jó ideje lehet kapni wifis hűtőt, tv-t, mikrót, mosógépet.

Majd egyszer arra mész haza, hogy a hűtőd meg a mosógéped éppen lehülyézi a mikródat.

:)

2020. márc. 20. 12:41
 4/11 A kérdező kommentje:

Nyugi, nyugi csak záródolgozat téma!

Köszönöm az eddigi válaszotokat!

2020. márc. 20. 13:05
 5/11 anonim ***** válasza:
27%
Engem nagyon érdekel az ilyesmi. Van egy programozó barátom, ő foglalkozik is ezzel a témával, saját megoldásokat tesztelget az otthonában. De attól én is tartok, hogy az otthonom úgymond túl sokat tudna rólam, a helyzetemről, a napi időbeosztásomról, ezáltal sokkal könnyebb préda lennék olyan betörők számára, akik értenek ezekhez a rendszerekhez.
2020. márc. 20. 13:08
 6/11 anonim ***** válasza:
83%

Jó mert kényelmes, rossz mert csak egy újabb dolog ami elromolhat.

Kb olyan mint a kocsik elektromos ablakemelője.

2020. márc. 20. 13:27
 7/11 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem jó dolog.

Nem kell ész nélkül automatizálni a bejárati ajtót... Maradhat rajta manuális zár, ahogy a szellőztetést sem az ablakok nyitásával kell megoldani, hanem külön szellőztetőrendszerrel és máris csak pont annyira nehéz bejutni mint okosotthon nélkül. Előnye pedig rengeteg.

2020. márc. 21. 15:57
 8/11 anonim ***** válasza:
80%

Az en otthonom nem full okos, csak olyan házibarkács szinten.

A vilagítást tudom kapcsolgatni mobilrol, ez este az ágyban kimondottan hasznos, de sötét téli este is jó, hogy mar a kapuban felkapcsolom bent a házban a villanyt és nem kell tapogatózni a fehér falon munkás kézzel a kapcsolóért..

Az ágyamban van ágymelegítő, ezt is megoldottam, hogy mobilról be tudom üzemelni, így az 1óra felfűtési idejét már hazafele ki tudom játszani.

Ezen kívül még a fűtést tudom szabályozni, valamint a hálószobai redőnyömet.

Nem látom be, hogy ezzel bármi veszélynek tenném ki magam... ki a fene akarná fel le húzkodni a redőnyömet?...

2020. márc. 24. 07:10
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Még jöhetnek! :)
2020. márc. 28. 12:26
 10/11 anonim ***** válasza:
64%

Engem nem vonz. Luxusnak tartom, hogy valaki ne tudjon elmenni, és feljapcsolni a villanyt vagy bekapcsolni a szaunát. Beszéltem pár emberrel a témáról, és ők is úgy voltak vele, hogy ez már túlzás. Egyedül a fogyasztás monitorozás tetszik.

Amúgy ez az egész okos világ - mesterséges intelligencia nekem kezd sok lenni. Bizonyos esetekben nagyon hasznosnak találom az MI-t (kutatások, adatelemzések), de a mindennapi életben én eddig is megvoltam anélkül, hogy a házam tudná, hogy otthon vagyok. A világ kicsit elszaladt úgy érzem, talán ez a válság egy kicsit észhez térít egyeseket...

2020. ápr. 19. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!