Mi a véleményetek az okosotthonról kicsit bővebben?
Ostobaság. Bővebben: mérhetetlenül nagy ostobaság. Lehet, hogy cool, de nagyon sebezhető. Minél kevesebb kütyü van összekötve azzal, ami feltörhető, lehallgatható, lekövethető, annél biztonségosabb a téma.
Te legyél okos, akkor nem hisztériázol pl. a koronavíruson és odafigyelsz magadra, a Földre, a következő generációra. Az otthonod legyen csak "ostoba", de kényelmes és lakható.
Már jó ideje lehet kapni wifis hűtőt, tv-t, mikrót, mosógépet.
Majd egyszer arra mész haza, hogy a hűtőd meg a mosógéped éppen lehülyézi a mikródat.
:)
Nyugi, nyugi csak záródolgozat téma!
Köszönöm az eddigi válaszotokat!
Jó mert kényelmes, rossz mert csak egy újabb dolog ami elromolhat.
Kb olyan mint a kocsik elektromos ablakemelője.
Szerintem jó dolog.
Nem kell ész nélkül automatizálni a bejárati ajtót... Maradhat rajta manuális zár, ahogy a szellőztetést sem az ablakok nyitásával kell megoldani, hanem külön szellőztetőrendszerrel és máris csak pont annyira nehéz bejutni mint okosotthon nélkül. Előnye pedig rengeteg.
Az en otthonom nem full okos, csak olyan házibarkács szinten.
A vilagítást tudom kapcsolgatni mobilrol, ez este az ágyban kimondottan hasznos, de sötét téli este is jó, hogy mar a kapuban felkapcsolom bent a házban a villanyt és nem kell tapogatózni a fehér falon munkás kézzel a kapcsolóért..
Az ágyamban van ágymelegítő, ezt is megoldottam, hogy mobilról be tudom üzemelni, így az 1óra felfűtési idejét már hazafele ki tudom játszani.
Ezen kívül még a fűtést tudom szabályozni, valamint a hálószobai redőnyömet.
Nem látom be, hogy ezzel bármi veszélynek tenném ki magam... ki a fene akarná fel le húzkodni a redőnyömet?...
Engem nem vonz. Luxusnak tartom, hogy valaki ne tudjon elmenni, és feljapcsolni a villanyt vagy bekapcsolni a szaunát. Beszéltem pár emberrel a témáról, és ők is úgy voltak vele, hogy ez már túlzás. Egyedül a fogyasztás monitorozás tetszik.
Amúgy ez az egész okos világ - mesterséges intelligencia nekem kezd sok lenni. Bizonyos esetekben nagyon hasznosnak találom az MI-t (kutatások, adatelemzések), de a mindennapi életben én eddig is megvoltam anélkül, hogy a házam tudná, hogy otthon vagyok. A világ kicsit elszaladt úgy érzem, talán ez a válság egy kicsit észhez térít egyeseket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!