Hogyan védekeztek a tűz ellen?
Én már láttam teljesen kiégni lakást a közelünkben. Bele lehet futni ilyen videókba a neten is. Minket közvetlenül szerencsére még eddig elkerült a tragédia.
De mindig elgondolkodom, hogy mit lehetne tenni baj esetén illetve hogyan előzhetem meg a bajt.
A 10-11 emeletes házaknál csak száraz tűzvezeték van. Ezt csak a tűzoltó tudja használni. Addig marad a vödör. Slag szerintem kevés lakásban van.
Nálatok van slag?
Van tűzoltó készüléketek? Tudjátok is használni?
Mi gyertyát a legritkábban égetünk, akor is csak úgy, hogy őrizzük.
Központi fűtés van, az nem tűzveszélyes.
Elektromos dolgokat ha lehet kikapcsoljuk, már csak takarékosságból is.
Gáz nincs a házban.
Tűzhelyen nem hagyunk semmit.
A szobámban nincs függöny. Egy alulról jövő láng ezért azt nem is gyújtja meg.
Ti mit tesztek tűz megelőzés érdekében?
Ha panelben laksz ott sok a gyűjtögető, meg a hülye.
Szinte naponta gyullad ki valamelyik lakás.
Családi házban többet tudsz tenni.
Nálunk pl. több poroltó is van.
(A slag télen nem üzemel.)
Szerintem a legfontosabb a megelőzés: nyílt láng használatának mellőzése, lomgyűjtés elkerülése, elektromos hálózat karbantartása.
Ezzel már elég jól lecsökkented a tűz esélyét.
Slag semmit sem ér :)
Porral oltó, CO2 oltó (kevesebbet kell takarítani)
Tisztában lenni a menekülő utakkal.
Co2 oltot felejtsd el, meg te is megfulladsz.
Lakasbiztositas tarsasban feltetlen, ha feletted gyullad ki es oltjak akkor te is azol, szal a masik hibajabol jartak mar rosszul szomszedok.
Otthon tuzoltokeszulek elfer ket helyen, annyira nem draga.
Tuzoltokeszulek hasznalata: megfogod felul, kihuzod a biztositoszeget es nyomod. Es ott arra kell figyelni csak h ne csapjad szet a tuzet, hanem kb leszakitani a tuzet az ego anyagtol, tehat minel vizszintesebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!