Vidék előnyei Budapesttel szemben?
Figyelt kérdés
Főleg közlekedési és munkahelyi adottságok ellen keresek érveket, miért ne költözzünk a fővárosba. Inkább vidékpárti vagyok.2020. febr. 18. 20:19
11/12 anonim válasza:
Én amiket jobban szeretek most, hogy végre nem BP-n lakok, hanem az agglomerációban egy kis faluban:
- nincsenek csövesek
- nincsenek herbálosok
- nincsenek összef0sva-összsz@rva-összhugyozva az utcák, épületek
- jóval kevesebb a szemét
- olcsóbb
- közel az erdő (konkrétan a hátsó kertünk már az erdőbe lóg be, imádom)
- nincs nonstop villamos, sziréna, riasztó, óbégatás
- nincs tömegnyomor ha kilépek az utcára
- nincsenek még a járdán is autók
Hirtelen ennyi jut eszembe. Most is Pestre járok dolgozni, így is eléggé utálom, de legalább délután egy nyugalmas, normális helyre mehetek haza, már így fényévekkel jobb.
12/12 anonim válasza:
Mi Budapest agglomerációjában élünk és itt is dolgozunk. Illetve a párom néha a belvárosban, de neki akkor az utazási ideje is munkaidőnek számít, így nem igazán érdekli a reggeli és délutáni dugó. Én nagyon szeretem a nyugalmat, ami nálunk van, még is közel a város. Ha bármilyen szórakozásra vágyunk, bemegyünk és csináljuk. Az szempont volt, hogy Budapesten nem akarunk lakni, de azért könnyen megközelíthető legyen. Éltünk ott 2 évig, számomra (vidéki vagyok alapjáraton) borzasztó élmény volt. Hatalmas forgalom, mindenhol ember, nem lehet bambulni séta közben fél percet, nekem jönnek, nem áll arrébb, fellök, büdös van, para az aluljáró, zombik az emberek. Nem szerettem. Most így sokkal kiegyensúlyozottabb a lelkem. Vidékies a hangulat, még is közel a zsongás. Munkahelyet pedig ma mindenhol találni, nyilván nem mindegy, hogy milyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!