Attól függ mennyire van távol Bp-hez. Van ami állítólag Pétervására talán csak 40 km de azt mondta volt kollegám nagyon xar, mert nem jön a vonat meg nem férnek fel stb.
Én pl 60 kmre vagyok bpn dolgozok 20 percenként van haza busz, pestre óranként reggel 20 percenként
2020. febr. 18. 20:26
2/12 anonim válasza:
Első vagyok. És még az is jó, hogy nem kell hallgatnim a villamost meg nincs annyi ember. Nem dübörögnek felettem van kert ahova kimegyek napozok, nem kell annyira csendbe lenni a szomszéd miatt. Nem a szomszéd tvjét hallgatom.
2020. febr. 18. 20:27
3/12 anonim válasza:
Szerintem ha szeretsz ott élni ahol most vagy, van munkád ami az igényeidnek megfelelően fizet felesleges a fővárosba költözni, vagy másik nagyobb városba. Viszont én mindenféleképpen annak a híve vagyok, hogy jó dolog egy nagyobb város közelében lakni. Én egy elég kis faluból származom, a következő nagyobb város innen kb 1 óra kocsi út, semmi munkalehetőség nincs a közelben. Szóval én a jövőben vagy egy nagyobb városban vagy a várostól max 25 kilóméterre laknék. Jó vidéken lakni meg minden de egyszerűen semmi munkalehetőség nincs, ha nincs a közelben egy pl Szeged, Pécs, Debrecen stb kaliberű hely
2020. febr. 18. 20:40
4/12 A kérdező kommentje:
De akkor tényleg más nagyobb város is megteszi? A barátom szerint csak Budapesten lehet normális munkát találni, csak ott van lehetőség és csak ott jó a közlekedés, mert 5-10 percenként jön valami.
2020. febr. 18. 20:45
5/12 anonim válasza:
Nagyobb városokban is van normális munka.
Most ha csak maradok egy lidl-nél, mint kasszás nagy városban legyen nettó 250 ezer bp-n pedig 300-320 ezer ( ezt most csak tippeltem)
De én is pestre járok melózni bőven megéri utazni egy órát, hogy plusz 120 ezerrel több van a zsebemben.
Nekem a nyugalom is fontos. Kimegyek a kertbe és chill van. Nem kell a felső szomszédot hallgatni.
2020. febr. 18. 21:00
6/12 anonim válasza:
Más nagyobb városban is lehet munkát találni bőven, ezt te is meg tudod nézni ha megnézed egy-egy városban milyen állások vannak meghirdetve. Minden nagyobb városban ahol voltam jó volt a közlekedés, 5-10 percenként jön busz, troli, villamos
2020. febr. 18. 21:36
7/12 anonim válasza:
Persze megéri 1 órát is utazni a plusz pénzért, viszont hosszú távon szerintem nem éri meg. Akkor én már inkább költöznék, de rövidtávon kivitelezhető
2020. febr. 18. 21:40
8/12 sanyinak válasza:
Ez tipikusan a kognitív disszonancia redukciója 😄
2020. febr. 18. 21:47
9/12 anonim válasza:
Nekem megéri útiköltséget fizetik, járat megfelelő. Inkább utazok oda vissza 2 órát és pl. keresek nettó 350-et mint ugyanazt ( ugyanannál a cégnél) 20 perccel odébb lévő nagyobb városban nettó 200 ezerért.
Bár én középsulis korom óta bejárós vagyok laktam pesten 8 évig szóval az utazást lehet megszoktam.
2020. febr. 18. 21:54
10/12 anonim válasza:
Bp. annak jó, akinek van pénze. 150-170 nettóból tengődő embereknek max. annyi előny van, hogy mindig találnak éhbéres betanított munkákat. Azonkívül tök mindegy, hogy valamelyik vidéki kisvárosba ingázol dolgozni, vagy a BKV bérletet veszed meg. A gyerekednek is hiába van ezer szakkör, úszás, sport, ha nem tudod kigazdálkodni a rávalót.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!