Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Föld alatti vízvezeték kiásása...

Föld alatti vízvezeték kiásása mennyi idő lehet?

Figyelt kérdés

Maximum 20 méteren (de valószínűleg ennél jóval kisebb szakaszon) fel kell ásni egy, a föld alatt kb 90-100 centivel fekvő vízcsövet egy családi ház kertjében.

Ha erre a feladatra van két edzett, ehhez a feladathoz szokott ember, akkor nagyjából mennyi ideig tarthat a munka?

(Tudom, pontosan nem lehet megmondani, de mégis, egy délelőtt vagy egy hét...?)

(Ki kell költöznünk addig amíg ez kész nem lesz, és nem tudom, hány napra csomagoljak...)

2020. febr. 12. 15:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Sokk függ attól, hogy milyen a talaj. Én laza homokos talajban kb 4 óra alatt kiástam kb hasonló hosszúságú szakaszt de előtte már mozgatva volt a talaj szóval könnyű dolgom volt. Ha sziklás kemény talaj amit csákányozni kell az simán lehet 1 nap 2 embernek.
2020. febr. 12. 15:45
 2/13 A kérdező kommentje:

Ó igen, ezt elfelejtettem... Laza, homokosnak tűnik.

Én is egészen könnyen boldogultam vele ásóval-lapáttal, mikor csináltam egy kis tereprendezést, pedig panelból szabadult vékony fiatal csaj vagyok. :))

Csákányozni nem hiszem, hogy kell.

Ez elég jól hangzik, amit írtál, köszi a választ!

2020. febr. 12. 15:48
 3/13 anonim ***** válasza:
73%
2-3 nap.
2020. febr. 12. 15:54
 4/13 A kérdező kommentje:

... ez meg elég rosszul hangzik.

De akkor most melyik?

2020. febr. 12. 16:18
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Max 1 nap, ha nem valami extrém kemény a talaj mélyebben.
2020. febr. 12. 16:27
 6/13 anonim ***** válasza:
0%
Te sem gondolod komolyan hogy egy nap alatt végig ásol 20 métert 1 méter mélyen, és 70 cm szélességben?
2020. febr. 12. 16:49
 7/13 anonim ***** válasza:
94%
Minek kellene, 70cm széles gödör? Gondolom a csövet cserélni kell a régit kiszedni és belefektetni az ujjat 30-40 centis sáv bőven elég ehez a művelethez csak ahol a bekötést végzik ott kell kicsit kiszélesíteni.
2020. febr. 12. 16:53
 8/13 anonim ***** válasza:
0%

Te sem ástál még...

Hogy cseréled ki a csövet ha nem férsz bele?

Amugy sem tudsz árkot ásni ha nem férsz bele a gödörbe.

Hallgass csak rájuk kérdező...

2020. febr. 12. 17:01
 9/13 anonim ***** válasza:
94%

8 as jobb ha nem erőlködsz mert csak magadat járatod a baromságaiddal.

Érdekes módon ahol kis markolóval ásnak árkot aminek 30 cm a kanál szélessége abban az árokban is gond nélkül megoldják.

Csak a bekötési pontoknál kell az árokba menni a többi részén csak fentről bele kell engedni a csövet.

Mivel nem saját maguknak csinálják így ráérősebben fognak dolgozni 2 ember fél nap alatt kiássa a homokos talajt feltéve ha allul nem valami kemény a talaj.

2020. febr. 12. 19:22
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Miért kell kiköltöznötök addig???
2020. febr. 12. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!