Ezt a gázkonvektort hogyan kell kezelni?
Új albérlet, ahol is egy számomra eddig ismeretlen gázkonvektor fogadott. Fűteni nyilván kell, de nem akarom magamra gyújtani a lakást, szóval kellene egy kis segítség, mégpedig:
- Hogyan kell ezt a konvektort elindítani
- Hogyan kell szakszerűen leállítani. Nyilván a gázcsap elfordításával ki fog aludni, de nem vagyok benne biztos, hogy az úgy nem tesz kárt a gépben.
Gép típusa:
Kezelőszervek (A fenti az szikráztató, alatta meg a szabályzó, de a FÉG-en megszokott leállító gombokat nem láttam):
Gáz főcsap kinyitva .Benyomod a számozott gombot,a felette valót benyomkodod,azaz szikráztatsz vele
Ha a gyújtó láng begyullad,még nyomva tartod kb 5-8 mp ig .
Elengeded,ha jó minden akkor begyullad a ngyláng .
Viccelsz?? Nem egyszerűbb megkérdezni a bérbeadót??
Kikapcsolni nem kell csak a fűtési szezon végén, addig csak egyetlen gombbal szabályozni. (jobbra forgat-balra forgat)
Úhhh egy még a legelső gázszeleppel szerelt! Jó hangos,mikor a főégő alszik el,vagy gyullad be.
Ha egyszer begyújtod,nem kell kikapcsolgatni,elég,ha lehajtod 1-re.!
Kéményes,vagy a "falon megy ki" az égéstermék(parapetes)?
Köszönöm mindenkinek a választ! Sikerült bekapcsolni, kipróbáltam, hogy ki lehet-e kapcsolni (ki lehet), a szobában a szén-monoxid érzékelő meg hallgat, mint a sír.
#4: A cucc parapetes. Milyen gyártmány és kb. mikori évjárat lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!