Van valakinek mobilklímája? Mennyibe kerül? Mire kell figyelni? Hogyan kell kezelni? Zajos?
Nyáron majd belehaltam a forróságba, mert a lakásom teljesen délre néz. Csak kicsi a jövedelmem, de már előre rettegek a jövő évi nyártól.Talán a mobilklíma olcsóbb lenne.
Kérlek segítsetek !
Mi albérletben lakunk így mobil klímát vettünk.Mi úgy oldottuk meg a meleg levegő kivezetését, hogy az egyik erkélyre nyíló ablakszárnyat teljesen kinyitottuk.A férjem a keményebb fajta hungarocell táblákból kivágott akkora téglalapot, hogy az ablak nyílást teljesen lezárta.Arra vágott egy lyukat (a cső átmérőjét).A klímát feltette az ablak magasságába közvetlen az ablak elé egy kisszekrényre.
Így a meleg levegő szinte közvetlen távozott.
A vizet a miénk egy tartályba gyűjti azt időnként ki kell önteni.
Nem a legesztétikusabb megoldás de praktikus.
Valóban zajosabb mint a fix társai de mi éjszakára nem használtuk.
Nálam is ez van az emeleti hálóban.
Nagy előnye, hogy nem kell hozzá klímaszerelő, aki lerabol, mert annyiért építene be egyet, amennyiért te simán megveheted az egész mobilt.
40ezerért vettem még a szezon előtt egy szinte "nulla kilométerest".
Fúrtam egy lyukat a falon és kivezettem.
A kondenzvizet elpárologtatja, így azzal sem volt gond.
Egyetlen hátránya van, hogy hangos.
Viszont ha beállítod rajta az időzítőt, akkor lefekvés előtt két órát bekapcsol, és 23 C fokosra lehűti az egész szobát. Így éjjel nem kell mennie.
Csak ajánlani tudom.
"Nem vagyok klímaszerelő"
Ez látszik a hozzászólásodból.
Amúgy 50-60 ezer Ft-ért szerelik fel a klímát, + csőhosszabbítás 6ezer +áfa, + konzolok stb...
Ha a szerelő hozza a klímát, azon is keres néhány tízezret.
Végül is nem nevezhető rablásnak -szerinted-, ha valaki 80-100ezret keres kb másfél órai munkával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!