Mit lehet tenni akkor ha a szomszéd a frissen felújított ház falát rongálja?
Ha jól gondolom, akkor az összes probléma abból adódik, hogy túlnyílik a kapu. A fáskocsi tükre is bekanyarodáskor sértette meg a falat, nem az egyenes szakaszon, feltehetőleg. Ha így van, akkor meg simán egy kapuütköző is megtenné, hogy ne nyíljon ki annyira a kapuszárny.
Ha muszáj, mert máshogy nem értetek szót, egy éven belül (a felújítástól számolva) birtokvédelmet kérhetsz a helyi jegyzőtől, aki kötelezheti a szomszédot, hogy oldja meg a kapuval kapcsolatos gondot. Viszont a mezsgyére telepített bármilyen dolognak a költségét neked kell viselni, a szomszéd dolga csak annyi, hogy elviselje.
Azért csak a feltétlenül szükséges mértékben vessz össze a szomszéddal. Továbbra is ő lesz a szomszédod.
Beszéltem a szomszéddal, hogy tavasszal kijavítjuk a kárt,illetve közöltem vele, hogy a mezsgyére távtartókat fogok szereltetni. Továbbá kértem, hogy a kaput helyezzék át úgy, hogy véletlenül se érjen a házunk falához. A válasz ironikus volt:" majd áthelyezik a házukat, mert így nem fog beférni egy autó sem a bejáron"
Most az a helyzet, hogy várunk tavaszig, amikor javítunk és szerelünk, szigorúan a mezsgyén belül. Ha ez nem segít akkor marad a jegyző. Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!