A szomszéd jogosan jön be a kertünkbe?
Ugye a háza mellett kb 1 méteren belül még övé a terület.
És mindig úgy mondja nekem, mintha teljesen természetes lenne, hogy ő átjön majd hozzám, és onnan matatja a házához közel eső részt a kertünkben.
És panaszkodik, hogy a szabadon lévő kutyámtól nem tud.
Vagy ennek hogyan kéne működnie?
A szomszédot úgy kell elképzelni, hogy egy alkoholista pali, az a haszonleső fajta, azt nézi, épp honnan mit lehetne elemelni, meg kapni. Rendszeresen feltérképezi, hogy mim van, mi van épp elől.
Bizony hogy nem mehet be engedély nélkül akkor sem ha az övé .Mi is megszüntettük a bejárási lehetőséget.
2 nagy kutyát is beszereztünk .Megtanulta a rendet .
"nem mehet be engedély nélkül akkor sem ha az övé ."
Nem mehet be a saját telkére?
Namost itt 2 eset lehetséges:
1. Ő pontosan telekhatárra építkezett, és nem vagy tisztában az 1 m jogszabályi helyzetével. Le tudsz tölteni egy térképmásolatot, ott látod, hogy egy vonal van vagy kettő a határon. Szóval a háza faláig a te telked. Ilyenkor csakis akkor mehet be, ha ezt veled előre egyezteti, te pedig megengeded neki. Csak karbantartási céllal.
2. Valóban 1 méterre a telekhatártól építkezett. Ebben az esetben a te kerítésed van jogtalan helyen. Megoldás: a házától 1 méterre húzol egy drótkerítést, azon belül pedig sövényt telepítesz. Aztán azt matat mögötte amit akar.
Ő mondta, hol fekszik a telekhatár.
Én is úgy vettem a házat, kerítéssel együtt nyilván.
Ami a következőképp van felállítva:
A háza élének a vonalában folytatódik az utcáig.
Vagyis gondolom anno, amikor építették a kerítést, akkor tudták, hol a telekhatár, gondolom ha 1 méterrel beljebb lett volna, akkor oda építették volna.
Valószínű meg kéne néznem, hol van az eredeti telekhatár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!