Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Bevezették ezt az E10-es...

Bevezették ezt az E10-es benzint, használhatom kisgépekbe?

Figyelt kérdés

Pl: Stihl Fűkaszákba, fűrészgépekbe, fűnyírokba?

Sehol nem találni információt, és mivel már nem kapható sima 95-ös benzin, nem tudom mit tankoljak. Valaki azt írja hogy nem jó bele, valaki azt mondja jó bele.

Valaki?

2020. jan. 17. 11:05
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Azért mondom, csak a média fújja fel ezeket a dolgokat. 20 éves padláson talált benzinnel nyírtam a fűvet.

Volt olyan is, hogy rozsdás mosó benzint leszűrtem és azzal vágtam a fát. A mosó benzint úgy kell elképzelni hogy karburátort, gépeket tisztítottam benzinnel. Leszűrtem a benzint, és úgyan úgy elment vele. Pedig rozsdás színű benzin színe volt. Az egyik kisgép szerelő mondta hogy nem szabad, mert tönkre vágja a gépet stb. 10 éve is mainapig használatban van a gép, javítva még nem volt.

2020. jan. 17. 15:32
 12/17 A kérdező kommentje:
Úgy hogy ennyit a ,,tönkre vágja" mizériáról. A média felfúja, a hiszékenyek meg elhiszik.......
2020. jan. 17. 15:34
 13/17 anonim ***** válasza:
26%

Ezért szeretem ezt az oldalt, mert itt mindenki mindent tud és csodák születnek.

A 20 éves benzin teljesen más mint a mostaniak. Teljesen más az adalékolása én nem tartalmazott bioetalolt.

Az, hogy a mostani benzin 1 évig jó az meg nagy baromság. A 3. Hozzászóló második videójában ott a fél éves benzin. De Gajdán Miklósnak van egy nagyon jó 2 részes videója abban pontosan el Ond mindent. A prénum üzemanyagok 3 hónap után romlanak míg a sima benzin 1 hónap bár erre nem emlékszek pontosan de valami hasonló.

2020. jan. 17. 16:00
 14/17 anonim ***** válasza:
26%
Persze az tény, hogy a mostani változás túl van fújva, de azért nem kellene olyan hülyeségeket állítani hogy 1 vagy 2 éves benzinnek nincs baja.
2020. jan. 17. 16:05
 15/17 anonim ***** válasza:
30%

A "gond",hogy a bioethanol tényleg kiválik a benzinből... a "tény",hogy eddig is kivált a kevesebb is.

Ezért normális kisgépes NEM tárolja a tankban,sem kannában pl. ősztől~tavaszig a benzint. Sőt! igazából úgy tervez,hogy ne legyen,ne álljon sem otthon,sem kannában 3~4 hétnél tovább a benya.

Az,hogy jó a több éves benzin, az sajnos már a múlté...

Én vagy 5~6 éve az Auchannál tankolok 98-s benyát a robogómba(Scara 50/2T)Repsol full szintetikus olajat

kap.

Ezt rakok minden kisgépbe,akár benzin,akár keverék kell beléjük.

2020. jan. 17. 21:53
 16/17 anonim ***** válasza:
22%

# 13

Ha azt mondja, hogy 1 meg 3 hónapig jó a benzin, akkor nem ért hozzá. Ilyen egyszerű.

Én is lehetőség szerint minél rövidebb ideig tárolom a benzineket, de azért nem öntök ki mindent a lefolyóba ősszel. Fél év után simán beindul mindenféle kisgépem a benne lévő benzinnel: rotációs kapák, fűrészek, szivattyú, permetező.

Mostanában a legrégebbi benzin talán az volt, hogy 2017 nyár végén vásárolt benzinből készült 40-es keverék volt egy 1994-es Robiban, aztán áprilisban első rántásra indult. (Mondjuk, én is meglepődtem.) Járattam egy percet, aztán felöntöttem friss keverékkel, és nyomtam neki.

Szóval, nem kell itt bedőlni minden Youtube-os okoskodónak, ki kell próbálni. Én kipróbáltam, és innen tudom, hogy féléves benzinnel kivétel nélkül mindig minden elindul.

2020. jan. 18. 17:42
 17/17 anonim ***** válasza:
2020. jan. 24. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!